yoghurttaart
met aardbeien
een bakje aardbeien
60 gr kristalsuiker
20 gr vanillesuiker
bloemsuiker
Pureer ¾ van een bakje aardbeien en meng
met de suikers. Week de gelatineblaadjes in
koud water. Verwarm de gepureerde aardbeien
tot lauw en roer er de uitgeknepen gelatine
door.
Stort de yoghurt in een mengkom en meng de
aardbeipuree er zachtjes doorheen met een
garde. Zorg voor een massa die homogeen is
van structuur en kleur.
Klop 2 deciliter room lobbig maar niet stijf.
Spatel de room onder de yoghurt met
aardbeien tot er opnieuw een homogene
massa ontstaat.
Bedek een slakom met folie en stort de
bereiding erin. Strijk de bovenzijde glad met
een lepel en druk er halfronde waaiertjes in.
Dat wordt straks de bodem van de taart.
Dek de kom af en zet die minstens 3 uur in de
koelkast om op te stijven. Keer de kom daarna
om op een bord.
De afwerking. Snijd een spie uit de taart en
leg die weg voor later gebruik. Klop volle room
stijf en vul een spuitzak met gekartelde punt.
Spuit room op de bovenkant van de taart en
vul er ook het gat mee op, waar je de spie
weggesneden hebt.
Kies een paar mooie aardbeien met kroontje
en leg die op de taart. Druk in vier gesneden
exemplaren in de room in het gat en werk zo
verder tot op het bord. Daar drapeer je de rest
van de aardbeitjes. Het visuele effect dat je
beoogt is, dat de taart opengebarsten is en de
inhoud van verse aardbeien eruit valt.
Werk af met poedersuiker.
6 gelatineblaadjes
½ l Griekse yoghurt
volle room
waaiertjes voor
roomijs