Normandische pannenkoekjes met ijs

Normandische pannenkoekjes met ijs

250 g patisseriebloem 3 eieren ½ l melk vanillesuiker appelen boter kaneelpoeder
De pannenkoekjes. Maak het beslag met 250 g patisseriebloem, 3 eieren, een halve liter melk en twee eetlepels vanillesuiker. Klik hier voor het volledige recept. Bak de pannenkoekjes in een eierpannetje, zodat ze een maximale diameter hebben van een tiental centimeter. Heb je dat niet, steek dan met een grote ring rondjes uit gewone pannenkoeken. Snijd schijven uit een appel en bak die in een pan met bruisende boter. Bestuif met vanillesuiker en kaneelpoeder. Doe de dampkap uit, verwarm een steelpannetje met calvados en doe het ontvlammen. Giet het pannetje voorzichtig uit over de appelschijven en laat uitbranden.
Dit is een variant op de klassieke Normandische pannenkoeken waarbij de appelschijven ingebakken worden in de koek. Dat is een techniek die wat oefening vergt. Het voordeel van deze versie is dat het bakken niet kan mislukken, omdat je de appelschijfjes apart bakt. En met kleine pannenkoekjes kan je perfect inspelen op de wensen van je gasten. Na een volledig menu, met bijna volle maag, zien ze waarschijnlijk écht geen zwaar dessert meer zien zitten.
Calvados pure chocolade volle room roomijs slagroom hagelslag bloemsuiker
Maak een chocoladesaus door een paar repen pure chocolade te smelten met toevoeging van een paar scheuten volle room en een paar eetlepels calvados. Op het bord: een spiegel chocoladesaus met daarop een tweetal pannenkoekjes en een appelschijfje. Werk af met een bolletje roomijs, een toefje opgeklopte slagroom, hagelslag en bloemsuiker.
Creatief Koken de              passie kookvurige

Normandische

pannenkoekjes

met ijs

250 g patisseriebloem 3 eieren ½ l melk vanillesuiker appelen boter kaneelpoeder
De pannenkoekjes. Maak het beslag met 250 g patisseriebloem, 3 eieren, een halve liter melk en twee eetlepels vanillesuiker. Klik hier voor het volledige recept. Bak de pannenkoekjes in een eierpannetje, zodat ze een maximale diameter hebben van een tiental centimeter. Heb je dat niet, steek dan met een grote ring rondjes uit gewone pannenkoeken. Snijd schijven uit een appel en bak die in een pan met bruisende boter. Bestuif met vanillesuiker en kaneelpoeder. Doe de dampkap uit, verwarm een steelpannetje met calvados en doe het ontvlammen. Giet het pannetje voorzichtig uit over de appelschijven en laat uitbranden.
Bereiding Ingrediënten
Dit is een variant op de klassieke Normandische pannenkoeken waarbij de appelschijven ingebakken worden in de koek. Dat is een techniek die wat oefening vergt. Het voordeel van deze versie is dat het bakken niet kan mislukken, omdat je de appelschijfjes apart bakt. En met kleine pannenkoekjes kan je perfect inspelen op de wensen van je gasten. Na een volledig menu, met bijna volle maag, zien ze waarschijnlijk écht geen zwaar dessert meer zien zitten.
Calvados pure chocolade volle room roomijs slagroom hagelslag bloemsuiker
Maak een chocoladesaus door een paar repen pure chocolade te smelten met toevoeging van een paar scheuten volle room en een paar eetlepels calvados. Op het bord: een spiegel chocoladesaus met daarop een tweetal pannenkoekjes en een appelschijfje. Werk af met een bolletje roomijs, een toefje opgeklopte slagroom, hagelslag en bloemsuiker.
de              passie Creatief Koken kookvurige
receptfiche receptfiche Cuisine Créative Recettes en français de              passie Creatief Koken kookvurige