champagnesorbet
met schorseneren
Champagnesorbet: voeg de suikersiroop,
champagne, eiwit en het sinaasappelsap
samen en klop de substantie op tot een
homogene, witte massa. Giet ze in de
ijsmachine en zet deze op de sorbet-stand.
sap van 1
sinaasappel
stervrucht
schorseneren
bloemsuiker
olijfolie
Schil de schorseneren, snijd ze in flinterdunne
slierten op de mandoline. Verwarm een lepeltje
olijfolie in een braadpan. Bestuif de
schorseneren met bloemsuiker en bak ze tot ze
zijn zoet en gekarameliseerd zijn. Doe
hetzelfde met een stervrucht die je in schijfjes
gesneden hebt.
In een schaaltje: een bolletje sorbet met de
gekamelliseerde schorseneren en stervrucht.
350 ml rietsuikersiroop
250 ml champagne
of schuimwijn
1 eiwit
Hoeveelheden
van
ingrediënten
worden
slechts
vermeld
als
het
écht
nodig
is.
Zelf
de
juiste
keuzes
maken
bij
de
uitvoering
van
een
recept,
met
jouw
passie
voor
het
kookvuur, dat is
creatief koken
!
kruimelpad:
meer recepten van zoete bereidingen:
selectie: