kelkje met roomijs
en kokos gazpacho
Roomijs: klik hier voor het basisrecept.
Chocoladekelkjes: smelt de fondant
chocolade au bain Marie, zonder
toevoegingen. Schep een lepeltje chocolade
op een blad bakpapier als sokkel voor de
kelkjes. Doop de onderste helft van
opgeblazen ballonnetjes in de gesmolten
chocolade. Zet ze op de sokkeltjes en laat
volledig afkoelen in de frigo. Doorprik de
ballonnetjes en haal ze uit de kelkjes.
Twee aandachtspunten: duw de ballonnetjes
niet te diep in de chocolade met het risico dat
de wanden van de kelkjes afbreken. Zorg voor
een goede kwaliteit ballonnetjes, dat is met
dikke wand. De ervaring leert dat ze anders
vroegtijdig kunnen leeglopen.
roomijs
Chocoladekelkje:
ballonnetjes
pure chocolade
Gazpacho met kokosroom: smelt de witte
chocolade met kokosmelk en mix tot een
gladde massa. Zet dit in de koelkast.
Op het bord: giet een spiegel lauwe
gazpacho. Zet een kelkje in het midden. Bestuif
de binnenkant met poedersuiker. Schep
daarop, voorzichtig, een bol roomijs. Werk af
met een soeplepel noordkrieken en serveer
met slagroom in individuele potjes.