kaasfondue royal
ingrediënten - info
gruyère
emmenthaler
appenzeller
kirsch
fendant du Valais
maïzena
nootmuskaat
Geef er een Zwitserse wijn bij, de Fendant
bijvoorbeeld, maar voorzie ook een
klassieke droge Franse witte wijn, want niet
iedereen is gek op het Zwitserse
gealcoholiseerde Alpenwater.
Presenteer op een bord de bloemkoolroosjes,
mini-champignonnetjes en blokjes gekookte
ham. Zet daarbij een mand gesneden
stokbrood en als bijgerecht (niet bedoeld om in
de fonduepan te hangen) een slakom met
gesneden kropsla en gehalveerde
kerstomaatjes.
Je gasten kunnen nu naar keuze hun spiesjes
vullen met stokbrood, groenten en charcuterie.
Wrijf de binnenkant van een koude fonduepan
in met een knoflookpasta. Doe er een scheutje
citroensap en een glas Zwitserse witte wijn in
en warm op. Rasp ondertussen de kazen (zie
boodschappenlijst). Los een soeplepel maïzena
op in een glas Kirsch.
Doe de geraspte kazen bij de wijn en laat
opwarmen tot ze gesmolten zijn. Voeg er dan
de Kirschbereiding bij en meng goed tot een
homogene massa. Breng op smaak met peper
uit de molen en nootmuskaat.
citroen
knoflookpasta
gekookte hamblokjes
stokbrood
champignons
bloemkool
kerstomaatjes
kropsla
peper uit de molen