Snipper de sjalotjes en bak ze met gehakte
verse salie in wat boter. Meng dit onder het
gehakt en kruid bij met peper en zout. Schep
quenelles van het gehakt en leg ze op een
sneetje rosbief.
blinde vinken,
huisgemaakt
salie
sjalotten
boter
peper & zout
Plooi eerst de zijkanten van de plakjes rosbief
naar binnen op het gehakt en rol het dan op,
zodat het volledig omwikkeld is. Bak de blinde
vinken rondom in boter en zet ze dan 15
minuten in een hete luchtoven op 200°C.
Dien op met een ajuin- met biersaus of een
andere saus naar keuze.
Varianten zijn mogelijk: gebruik gemengd
gehakt, zuiver varkensgehakt of kippengehakt.
Omwikkel met ontbijtspek, dunne kalfslapjes of
dunne kippenlapjes, al naargelang de aard van
de vulling.
dun gesneden rosbief
rundergehakt
Hoeveelheden
van
ingrediënten
worden
slechts
vermeld
als
het
écht
nodig
is.
Zelf
de
juiste
keuzes
maken
bij
de
uitvoering
van
een
recept,
met
jouw
passie
voor
het
kookvuur, dat is
creatief koken
!
kruimelpad:
meer recepten met vlees: