Eigenlijk is het gerechtje nu af. Bak nog een stukje verse zalm per persoon en pocheer evenveel eitjes. Dresseer de borden met deze ingrediënten en een handvol gepelde grijze garnaaltjes. Werk af met een paar mooie exemplaren van de drie tuinkruiden.
De smeus van bloemkool. Haal het groen van de bloemkool en verwijder het hart. Verdeel de rest in stukken en leg ze in een stoommandje. Snijd een tweetal gele uien in grote stukken. Pel een halve bol knoflookteentjes. Leg uien en knoflook bij de bloemkool in het mandje. Stoom samen 30 minuutjes op 110°C.Pureer de gestoomde groenten en voeg er scheutjesgewijs karnemelk aan toe, tot je de gewenste smaak en dikte van de puree bereikt hebt. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Was het trio van bloedzurkel, Oost-Indische kersblaadjes en daslook. Snipper deze kruiden over de ‘taatjespap’ en meng ze er goed doorheen.
Seizoensgebonden productenDe meeste ingrediënten in dit recept zijn het hele jaar door beschikbaar. Hier wordt van sommige vermeld wanneer ze op hun best zijn.
Oost-Indische kersverse zalmbotergrijze garnaleneierennootmuskaatpeper en zout
Eigenlijk is het gerechtje nu af. Bak nog een stukje verse zalm per persoon en pocheer evenveel eitjes. Dresseer de borden met deze ingrediënten en een handvol gepelde grijze garnaaltjes. Werk af met een paar mooie exemplaren van de drie tuinkruiden.
De smeus van bloemkool. Haal het groen van de bloemkool en verwijder het hart. Verdeel de rest in stukken en leg ze in een stoommandje. Snijd een tweetal gele uien in grote stukken. Pel een halve bol knoflookteentjes. Leg uien en knoflook bij de bloemkool in het mandje. Stoom samen 30 minuutjes op 110°C.Pureer de gestoomde groenten en voeg er scheutjesgewijs karnemelk aan toe, tot je de gewenste smaak en dikte van de puree bereikt hebt. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Was het trio van bloedzurkel, Oost-Indische kersblaadjes en daslook. Snipper deze kruiden over de ‘taatjespap’ en meng ze er goed doorheen.
Hoeveelhedenvaningrediëntenworden slechtsvermeldalshetéchtnodigis.Zelf dejuistekeuzesmakenbijdeuitvoering vaneenrecept,metjouwpassievoorhet kookvuur, dat is creatief koken!