smeus van bloemkool met een trio van tuinkruiden
Oost-Indische kers verse zalm boter grijze garnalen eieren nootmuskaat peper en zout

smeus van bloemkool met een trio van tuinkruiden

Eigenlijk is het gerechtje nu af. Bak nog een stukje verse zalm per persoon en pocheer evenveel eitjes. Dresseer de borden met deze ingrediënten en een handvol gepelde grijze garnaaltjes. Werk af met een paar mooie exemplaren van de drie tuinkruiden.
De smeus van bloemkool. Haal het groen van de bloemkool en verwijder het hart. Verdeel de rest in stukken en leg ze in een stoommandje. Snijd een tweetal gele uien in grote stukken. Pel een halve bol knoflookteentjes. Leg uien en knoflook bij de bloemkool in het mandje. Stoom samen 30 minuutjes op 110°C. Pureer de gestoomde groenten en voeg er scheutjesgewijs karnemelk aan toe, tot je de gewenste smaak en dikte van de puree bereikt hebt. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Was het trio van bloedzurkel, Oost-Indische kersblaadjes en daslook. Snipper deze kruiden over de ‘taatjespap’ en meng ze er goed doorheen.
de              passie Creatief Koken kookvurige
print
bloemkool gele uien knoflook karnemelk bloedzurkel daslook

smeus van

bloemkool met een

trio van tuinkruiden

Oost-Indische kers verse zalm boter grijze garnalen eieren nootmuskaat peper en zout
Eigenlijk is het gerechtje nu af. Bak nog een stukje verse zalm per persoon en pocheer evenveel eitjes. Dresseer de borden met deze ingrediënten en een handvol gepelde grijze garnaaltjes. Werk af met een paar mooie exemplaren van de drie tuinkruiden.
smeus van bloemkool met een trio van tuinkruiden
De smeus van bloemkool. Haal het groen van de bloemkool en verwijder het hart. Verdeel de rest in stukken en leg ze in een stoommandje. Snijd een tweetal gele uien in grote stukken. Pel een halve bol knoflookteentjes. Leg uien en knoflook bij de bloemkool in het mandje. Stoom samen 30 minuutjes op 110°C. Pureer de gestoomde groenten en voeg er scheutjesgewijs karnemelk aan toe, tot je de gewenste smaak en dikte van de puree bereikt hebt. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Was het trio van bloedzurkel, Oost- Indische kersblaadjes en daslook. Snipper deze kruiden over de ‘taatjespap’ en meng ze er goed doorheen.
INGREDIËNTEN BEREIDING INFO @ RECEPT De meeste ingrediënten in dit recept zijn het hele jaar door beschikbaar. Hier wordt van sommige vermeld wanneer ze op hun best zijn.  seizoensgebonden producten:
Hoeveelheden van ingrediënten worden slechts vermeld als het écht nodig is. Zelf de juiste keuzes maken bij de uitvoering van een recept, met jouw passie voor het kookvuur, dat is creatief koken !
01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06 daslook 01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06 wilde zalm
kruimelpad:
meer recepten met vis en zeevruchten:
selectie:
print recept print print print recept recept de              passie Creatief Koken kookvurige
bloemkool gele uien knoflook karnemelk bloedzurkel daslook