zout en peper
witte balsamico
mosterdzaadjes
peper en zout
ingrediënten - info
eieren
bietensap
mayonaise
mosterd
gevulde roze eieren
Kook de eieren hard. Laat ze schrikken onder koud water en
pel ze.
Dompel de helft van het aantal gekookte eieren volledig onder
in bietensap en laat ze een tweetal uurtjes marineren. Bewaar
de andere eitjes voor later gebruik.
Zet ondertussen een eetlepel mosterdzaadjes te week in een
glaasje witte balsamico.
Halveer nu de gemarineerde eieren en haal er het eigeel uit.
Haal ook het eigeel uit de niet-gemarineerde eieren en meng
dat met het andere eigeel. Hun eiwit gebruiken we niet.
Maak de vulling door alle eigeel te mengen met naar smaak,
een beetje mayonaise, mosterd, een scheutje witte balsamico,
peper en zout.
Vul een spuitzakje met een gekarteld mondstuk met het
mengsel. Spuit de gemarineerde eiwitten vol in een torentje en
werk af met een schepje geweekte mosterdzaadjes.
Decoreer met een plukje peterselie. Leg de halve eitjes in een
passend amuseschaaltje. Dien op in combinatie met een
tweetal andere amuses naar keuze.
meer vegetarische gerechten: