erwtensoepje met
gedroogde ham
Neem een zakje gedopte erwtjes uit de
diepvries en laat ontdooien. Kuis en snijd een
preistaaf in ringetjes. Schil een ui en verdeel in
partjes. Pel een tweetal knoflookteentjes en
plet ze.
Zet al deze ingrediënten samen op in een
soepketel, bijgevuld met kippenbouillon. Laat
een twintigtal minuutjes koken. Haal van het
vuur en zet de staafmixer in de soep. Giet er tot
slot een half glas room bij en meng goed.
Breng op smaak met peper en zout.
Leg een plakje parmaham of gelijksoortig
product op een velletje bakpapier en vouw dat
erover dicht. Leg dit pakketje tussen twee
ontbijtborden en druk goed aan. Zet de borden
twee minuten in een microgolfoven op vol
vermogen.
Dit soepje kan opgediend worden in een trio
van amuses aan het begin van een
feestmenu, bijvoorbeeld samen met een
lepelhapje met mantelschelpnootjes in
kerrieroom en een gevuld roze eitje (zie
info@recept).
Laat even afkoelen en controleer of de
sneetjes ham al voldoende gehard zijn. Ze
moeten zo onbuigzaam zijn als een plank.
Herhaal desnoods de procedure.
Giet de soep in kleine soepbolletjes, bedoeld
voor amuses en werk af met een staafje
gedroogde ham. Dien onmiddellijk op, want de
ham kan terug slap worden in de soep.
Hoeveelheden
van
ingrediënten
worden
slechts
vermeld
als
het
écht
nodig
is.
Zelf
de
juiste
keuzes
maken
bij
de
uitvoering
van
een
recept,
met
jouw
passie
voor
het
kookvuur, dat is
creatief koken
!
kruimelpad:
bijpassende gerechten:
meer soep:
erwtjes
sjalot
knoflook