ingrediënten - info
erwtjes
sjalot
knoflook
erwtensoepje met gedroogde ham
Neem een zakje gedopte erwtjes uit de diepvries en laat
ontdooien. Kuis en snijd een preistaaf in ringetjes. Schil een ui
en verdeel in partjes. Pel een tweetal knoflookteentjes en plet
ze.
Zet al deze ingrediënten samen op in een soepketel, bijgevuld
met kippenbouillon. Laat een twintigtal minuutjes koken.
Haal van het vuur en zet de staafmixer in de soep. Giet er tot
slot een half glas room bij en meng goed. Breng op smaak
met peper en zout.
Leg een plakje parmaham of gelijksoortig product op een
velletje bakpapier en vouw dat erover dicht. Leg dit pakketje
tussen twee ontbijtborden en druk goed aan. Zet de borden
twee minuten in een microgolfoven op vol vermogen.
Laat even afkoelen en controleer of de sneetjes ham al
voldoende gehard zijn. Ze moeten zo onbuigzaam zijn als een
plank. Herhaal desnoods de procedure.
Giet de soep in kleine soepbolletjes, bedoeld voor amuses en
werk af met een staafje gedroogde ham. Dien onmiddellijk op,
want de ham kan terug slap worden in de soep.