saffraankip
met abrikozen
tomatenconcentraat
tijm
oregano
rozemarijn
saffraan
kipkruiden
kurkuma
peper en zout
peterselie
Voorbereiding. Snijd de kippenborsten in grote
stukken. Marineer ze een uurtje in een
mengeling van olijfolie met tijm, oregano,
rozemarijn en peper uit de molen. Maak de
groenten klaar. Snijd een paar zoete uien in
halvemaantjes, halveer de gepelde
knoflookteentjes van twee volledige bollen.
Schil een rode, gele en oranje paprika. Haal de
zaadjes en zaadlijsten eruit. Snijd het
vruchtvlees in reepjes. Blancheer de
paprikareepjes zodat ze zacht, maar niet gaar
zijn. Je kan ze daartoe ook een tweetal
minuutjes afgedekt in de microgolfoven op vol
vermogen zetten.
Zet een paellapan op de barbecue. Giet er de
kippenbrokken in samen met hun marinade.
Schroei rondom dicht. Schep er de uien bij en
laat die glazig worden. Schep er dan de
knoflookteentjes bij en laat ook die een
minuutje meebakken.
Giet nu een tweetal pollepels kippenbouillon
in de pan. Kruid met twee potjes
saffraanpoeder, twee eetlepels kurkuma en
evenveel kipkruidenmix. Voeg nog een blikje
tomatenconcentraat toe en roer goed om.
Laat de kip gaar worden en voeg regelmatig
bouillon toe. Voeg een kwartiertje voor het
opdienen de geblancheerde paprikareepjes,
een handvol ontpitte op partjes gesneden verse
of gedroogde abrikozen toe en evenveel
kerstomaatjes. Als de abrikozen zacht
geworden zijn, kan je de pan afwerken met
plukjes peterselie en opdienen.
Serveer met gebakken krieltjes of stokbrood,
aioli en een fris slaatje met tomaten en
komkommer.
Hoeveelheden
van
ingrediënten
worden
slechts
vermeld
als
het
écht
nodig
is.
Zelf
de
juiste
keuzes
maken
bij
de
uitvoering
van
een
recept,
met
jouw
passie
voor
het
kookvuur, dat is
creatief koken
!
selectie:
kruimelpad:
meer recepten met pluimvee:
kippenborsten
kippenbouillon
zoete uien
knoflook
paprika’s (rood,
oranje, geel)
kerstomaatjes
abrikozen