couscoussalade 
  met verse vijgen 
  en tonijn
 
 
 
  gorgonzola
  bio- sinaasappel
  verse vijgen
  bieslook
  peterselie
  olijfolie
  witte balsamico
  boter
  pijnboompitjes
  peper en zout
 
 
  Dit zijn de meest aangename momenten in 
  het culinaire leven van een hobbykok. Wat 
  hebben we nog in de frigo en in de 
  voorraadkast en wat maak ik ervan, zonder 
  vooraf bepaald recept? Hier was de 
  aanleiding de eerste oogst aan verse vijgen 
  uit onze tuin. Mijn echtgenote was er als de 
  kippen bij om ze te claimen voor een eigen 
  gerechtje, dit dus… En ik heb ervan 
  genoten.
 
 
  Afwerking. Meng de koude couscous met de 
  vinaigrette. Breng op smaak met peper en zout. 
  Schep er nu de volgende ingrediënten bij en 
  meng goed: verbrokkelde tonijn, gorgonzola, 
  kerstomaatjes, pijnboompitjes, bieslook en 
  peterselie.
  Meng daarna 2/3 van de gebakken avocado, 
  perziken en vijgen door de salade en bewaar 
  de rest. 
  Werk af, in de presentatieschotel of op het 
  bord, met de rest van de perziken, avocado en 
  vijgen, wat gesnipperd bieslook, peterselie, 
  zeste van sinaasappel en bieslookbloemetjes.
 
 
 
  
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
  Hoeveelheden
  van
  ingrediënten
  worden 
  slechts
  vermeld
  als
  het
  écht
  nodig
  is.
  
  Zelf 
  de
  juiste
  keuzes
  maken
  bij
  de
  uitvoering 
  van
  een
  recept,
  met
  jouw
  passie
  voor
  het 
  kookvuur, dat is 
  creatief koken
  !
 
 
 
 
 
 
  selectie:
 
 
 
 
 
 
 
  kruimelpad:
 
 
 
 
 
 
  meer recepten met vis en zeevruchten:
 
 
 
 
  Voorbereidingen. Kook het couscousgraan 
  gaar volgens de instructies op de verpakking. 
  Snipper een rode ui in grove brunoise. Snijd 
  een paar knoflookteentjes op dunne schijfjes. 
  Haal de pitten uit een paar perziken en snijd het 
  vruchtvlees in schijven. Doe net hetzelfde met 
  een avocado, maar besprenkel die onmiddellijk 
  met citroensap om het verkleuren te stoppen.
   
  Halveer een handvol kerstomaatjes. Neem een 
  blik tonijn in eigen nat en laat de tonijn 
  uitlekken. Snijd een stuk gorgonzola op 
  dobbelsteentjes. Haal de zeste van een bio-
  sinaasappel. Pers een sinaasappel uit en 
  bewaar het sap.
  Snijd de verse vijgen op schijfjes. Pluk een paar 
  bieslookbloemetjes. Snipper een paar sprieten 
  bieslook. Hak een handvol peterselie fijn.
  Bereiding. Maak een vinaigrette van gelijke 
  delen appelsiensap, olijfolie en witte balsamico. 
  Klop dit op tot een homogene substantie. Bak in 
  afzonderlijke pannen de schijven perzik en 
  avocado in een mengsel van olijfolie en boter. 
  Rooster de pijnboompitjes in een droge pan tot 
  ze beginnen te kleuren.
 
 
  
 
 
  
 
 
  
 
 
 
 
 
  couscousgraan
  rode uien
  knoflook
  perziken
  avocado
  citroen
  kersttomaatjes
  blik tonijn in eigen 
  nat