couscoussalade met verse vijgen en tonijn
gorgonzola bio- sinaasappel verse vijgen bieslook peterselie olijfolie witte balsamico boter pijnboompitjes peper en zout

couscoussalade met verse vijgen en tonijn

ingrediënten - info couscousgraan rode uien knoflook perziken avocado citroen kersttomaatjes blik tonijn in eigen nat
Dit zijn de meest aangename momenten in het culinaire leven van een hobbykok. Wat hebben we nog in de frigo en in de voorraadkast en wat maak ik ervan, zonder vooraf bepaald recept? Hier was de aanleiding de eerste oogst aan verse vijgen uit onze tuin. Mijn echtgenote was er als de kippen bij om ze te claimen voor een eigen gerechtje, dit dus… En ik heb ervan genoten.
Afwerking. Meng de koude couscous met de vinaigrette. Breng op smaak met peper en zout. Schep er nu de volgende ingrediënten bij en meng goed: verbrokkelde tonijn, gorgonzola, kerstomaatjes, pijnboompitjes, bieslook en peterselie. Meng daarna 2/3 van de gebakken avocado, perziken en vijgen door de salade en bewaar de rest. Werk af, in de presentatieschotel of op het bord, met de rest van de perziken, avocado en vijgen, wat gesnipperd bieslook, peterselie, zeste van sinaasappel en bieslookbloemetjes.
de              passie Creatief Koken kookvurige
Voorbereidingen. Kook het couscousgraan gaar volgens de instructies op de verpakking. Snipper een rode ui in grove brunoise. Snijd een paar knoflookteentjes op dunne schijfjes. Haal de pitten uit een paar perziken en snijd het vruchtvlees in schijven. Doe net hetzelfde met een avocado, maar besprenkel die onmiddellijk met citroensap om het verkleuren te stoppen. Halveer een handvol kerstomaatjes. Neem een blik tonijn in eigen nat en laat de tonijn uitlekken. Snijd een stuk gorgonzola op dobbelsteentjes. Haal de zeste van een bio-sinaasappel. Pers een sinaasappel uit en bewaar het sap. Snijd de verse vijgen op schijfjes. Pluk een paar bieslookbloemetjes. Snipper een paar sprieten bieslook. Hak een handvol peterselie fijn. Bereiding. Maak een vinaigrette van gelijke delen appelsiensap, olijfolie en witte balsamico. Klop dit op tot een homogene substantie. Bak in afzonderlijke pannen de schijven perzik en avocado in een mengsel van olijfolie en boter. Rooster de pijnboompitjes in een droge pan tot ze beginnen te kleuren.

couscoussalade

met verse vijgen

en tonijn

Bereiding
gorgonzola bio- sinaasappel verse vijgen bieslook peterselie olijfolie witte balsamico boter pijnboompitjes peper en zout
Ingrediënten
ingrediënten - info couscousgraan rode uien knoflook perziken avocado citroen kersttomaatjes blik tonijn in eigen nat
Dit zijn de meest aangename momenten in het culinaire leven van een hobbykok. Wat hebben we nog in de frigo en in de voorraadkast en wat maak ik ervan, zonder vooraf bepaald recept? Hier was de aanleiding de eerste oogst aan verse vijgen uit onze tuin. Mijn echtgenote was er als de kippen bij om ze te claimen voor een eigen gerechtje, dit dus… En ik heb ervan genoten.
Afwerking. Meng de koude couscous met de vinaigrette. Breng op smaak met peper en zout. Schep er nu de volgende ingrediënten bij en meng goed: verbrokkelde tonijn, gorgonzola, kerstomaatjes, pijnboompitjes, bieslook en peterselie. Meng daarna 2/3 van de gebakken avocado, perziken en vijgen door de salade en bewaar de rest. Werk af, in de presentatieschotel of op het bord, met de rest van de perziken, avocado en vijgen, wat gesnipperd bieslook, peterselie, zeste van sinaasappel en bieslookbloemetjes.
Voorbereidingen. Kook het couscousgraan gaar volgens de instructies op de verpakking. Snipper een rode ui in grove brunoise. Snijd een paar knoflookteentjes op dunne schijfjes. Haal de pitten uit een paar perziken en snijd het vruchtvlees in schijven. Doe net hetzelfde met een avocado, maar besprenkel die onmiddellijk met citroensap om het verkleuren te stoppen. Halveer een handvol kerstomaatjes. Neem een blik tonijn in eigen nat en laat de tonijn uitlekken. Snijd een stuk gorgonzola op dobbelsteentjes. Haal de zeste van een bio- sinaasappel. Pers een sinaasappel uit en bewaar het sap. Snijd de verse vijgen op schijfjes. Pluk een paar bieslookbloemetjes. Snipper een paar sprieten bieslook. Hak een handvol peterselie fijn. Bereiding. Maak een vinaigrette van gelijke delen appelsiensap, olijfolie en witte balsamico. Klop dit op tot een homogene substantie. Bak in afzonderlijke pannen de schijven perzik en avocado in een mengsel van olijfolie en boter. Rooster de pijnboompitjes in een droge pan tot ze beginnen te kleuren.
Cuisine Créative Recettes en français receptfiche receptfiche
privacy beleid de              passie Creatief Koken kookvurige de              passie Creatief Koken kookvurige