spaghetti van courgette met pesto
ingrediënten - info courgettes rode ui knoflook magere spekjes kastanjechampignons
Begin met de pesto, gemaakt van geroosterde pijnboompitjes, verse basilicum, fijn gehakte Parmesan, geplet knoflook en olijfolie. Volg de link voor het volledige recept. Zet de pesto in wacht tot gebruik in een oven op 85°C. Maak de basisbereiding. Hak rode ui in brunoise, haal het resterende vet van de magere spekjes, hak peterselie fijn en snijd een paar kastanjechampignons in partjes. Kruid met peper. Zet de ui op in een beetje olijfolie in een kleefpan. Voeg in volgorde de spekjes toe, de champignons en de peterselie. Laat bakken tot de spekjes een mooi kleurtje hebben. Geen of weinig zout gebruiken, want de kaas en de spekjes zijn op zich zout genoeg. .
Parmesan eieren peterselie basilicum pijnboompitjes olijfolie peper
Verrassend lekker, dit gerechtje. Ook voor wie geen koolhydraatarm eetpatroon volgt. Het belangrijkste aandachtspunt is, om de slierten courgette niet plat te koken. Ze moeten echt nog al dente zijn, dus een goeie beet hebben.

spaghetti van courgette met pesto

Maak ondertussen een mengsel van een losgeklopt ei met geraspte Parmesan. Snijd de ongeschilde courgettes op een mandoline in slierten. Doe de courgetteslierten bij de ui- en spekmengeling en doorroer goed. Haal de pan na een drietal minuutjes van het vuur, want de courgette moet wel warm en ‘al dente’, maar niet doorkookt zijn. Meng met de pesto en daarna met de verbinding van kaas en ei. Werk af met verse basilicum, geroosterde pijnboompitjes en grof geschaafde Parmesan.
de              passie Creatief Koken kookvurige Cuisine Créative Recettes en français
Deel je recepten:  Facebookgroep CreatiefKoken
Begin met de pesto, gemaakt van geroosterde pijnboompitjes, verse basilicum, fijn gehakte Parmesan, geplet knoflook en olijfolie. Volg de link voor het volledige recept. Zet de pesto in wacht tot gebruik in een oven op 85°C. Maak de basisbereiding. Hak rode ui in brunoise, haal het resterende vet van de magere spekjes, hak peterselie fijn en snijd een paar kastanjechampignons in partjes. Kruid met peper. Zet de ui op in een beetje olijfolie in een kleefpan. Voeg in volgorde de spekjes toe, de champignons en de peterselie. Laat bakken tot de spekjes een mooi kleurtje hebben. Geen of weinig zout gebruiken, want de kaas en de spekjes zijn op zich zout genoeg. .

spaghetti

van courgette

met pesto

Verrassend lekker, dit gerechtje. Ook voor wie geen koolhydraatarm eetpatroon volgt. Het belangrijkste aandachtspunt is, om de slierten courgette niet plat te koken. Ze moeten echt nog al dente zijn, dus een goeie beet hebben.
Maak ondertussen een mengsel van een losgeklopt ei met geraspte Parmesan. Snijd de ongeschilde courgettes op een mandoline in slierten. Doe de courgetteslierten bij de ui- en spekmengeling en doorroer goed. Haal de pan na een drietal minuutjes van het vuur, want de courgette moet wel warm en ‘al dente’, maar niet doorkookt zijn. Meng met de pesto en daarna met de verbinding van kaas en ei. Werk af met verse basilicum, geroosterde pijnboompitjes en grof geschaafde Parmesan.
Bereiding Ingrediënten
ingrediënten - info courgettes rode ui knoflook magere spekjes kastanjechampignons
Parmesan eieren peterselie basilicum pijnboompitjes olijfolie peper
de              passie Creatief Koken kookvurige Cuisine Créative Recettes en français Deel je recepten:  Facebookgroep CreatiefKoken
privacy beleid