spaghetti van courgette met pesto
Begin met de pesto, gemaakt van geroosterde pijnboompitjes, verse basilicum, fijngehakte Parmesan, geplet knoflook en olijfolie. Volg de link voor het volledige recept. Zet de pesto in wacht tot gebruik in een oven op 85°C. Maak de basisbereiding. Hak rode ui in brunoise, haal het resterende vet van de magere spekjes, hak peterselie fijn en snijd een paar kastanjechampignons in partjes. Kruid met peper. Zet de ui op in een beetje olijfolie in een kleefpan. Voeg in volgorde de spekjes toe, de champignons en de peterselie. Laat bakken tot de spekjes een mooi kleurtje hebben. Geen of weinig zout gebruiken, want de kaas en de spekjes zijn op zich zout genoeg.
parmezaan eieren peterselie basilicum pijnboompitjes olijfolie peper
Verrassend lekker, dit gerechtje. Ook voor wie geen koolhydraatarm eetpatroon volgt. Het belangrijkste aandachtspunt is, om de slierten courgette niet plat te koken. Ze moeten echt nog al dente zijn, dus een goeie beet hebben.

spaghetti van courgette met pesto

Maak ondertussen een mengsel van een losgeklopt ei met geraspte Parmesan. Snijd de ongeschilde courgettes op een mandoline in slierten. Doe de courgetteslierten bij de ui- en spekmengeling en doorroer goed. Haal de pan na een drietal minuutjes van het vuur, want de courgette moet wel warm en ‘al dente’, maar niet doorkookt zijn. Meng met de pesto en daarna met de verbinding van kaas en ei. Werk af met verse basilicum, geroosterde pijnboompitjes en grof geschaafde Parmesan.
courgettes rode ui knoflook magere spekjes kastanjechampignons
de              passie Creatief Koken kookvurige
print
Begin met de pesto, gemaakt van geroosterde pijnboompitjes, verse basilicum, fijngehakte Parmesan, geplet knoflook en olijfolie. Volg de link voor het volledige recept. Zet de pesto in wacht tot gebruik in een oven op 85°C. Maak de basisbereiding. Hak rode ui in brunoise, haal het resterende vet van de magere spekjes, hak peterselie fijn en snijd een paar kastanjechampignons in partjes. Kruid met peper. Zet de ui op in een beetje olijfolie in een kleefpan. Voeg in volgorde de spekjes toe, de champignons en de peterselie. Laat bakken tot de spekjes een mooi kleurtje hebben. Geen of weinig zout gebruiken, want de kaas en de spekjes zijn op zich zout genoeg.

spaghetti

van courgette

met pesto

Verrassend lekker, dit gerechtje. Ook voor wie geen koolhydraatarm eetpatroon volgt. Het belangrijkste aandachtspunt is, om de slierten courgette niet plat te koken. Ze moeten echt nog al dente zijn, dus een goeie beet hebben.
Maak ondertussen een mengsel van een losgeklopt ei met geraspte Parmesan. Snijd de ongeschilde courgettes op een mandoline in slierten. Doe de courgetteslierten bij de ui- en spekmengeling en doorroer goed. Haal de pan na een drietal minuutjes van het vuur, want de courgette moet wel warm en ‘al dente’, maar niet doorkookt zijn. Meng met de pesto en daarna met de verbinding van kaas en ei. Werk af met verse basilicum, geroosterde pijnboompitjes en grof geschaafde Parmesan.
parmezaan eieren peterselie basilicum pijnboompitjes olijfolie peper
courgettes rode ui knoflook magere spekjes kastanjechampignons
INGREDIËNTEN BEREIDING INFO @ RECEPT
Hoeveelheden van ingrediënten worden slechts vermeld als het écht nodig is. Zelf de juiste keuzes maken bij de uitvoering van een recept, met jouw passie voor het kookvuur, dat is creatief koken !
De meeste ingrediënten in dit recept zijn het hele jaar door beschikbaar. Hier wordt van sommige vermeld wanneer ze op hun best zijn.  seizoensgebonden producten: print recept print print print recept recept courgette  01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06
kruimelpad:
meer recepten met vlees:
de              passie Creatief Koken kookvurige