Begin met de pesto, gemaakt van
geroosterde pijnboompitjes, verse basilicum,
fijngehakte Parmesan, geplet knoflook en
olijfolie. Volg de link voor het volledige recept.
Zet de pesto in wacht tot gebruik in een oven
op 85°C.
Maak de basisbereiding. Hak rode ui in
brunoise, haal het resterende vet van de
magere spekjes, hak peterselie fijn en snijd
een paar kastanjechampignons in partjes.
Kruid met peper.
Zet de ui op in een beetje olijfolie in een
kleefpan. Voeg in volgorde de spekjes toe, de
champignons en de peterselie. Laat bakken
tot de spekjes een mooi kleurtje hebben.
Geen of weinig zout gebruiken, want de kaas
en de spekjes zijn op zich zout genoeg.
spaghetti
van courgette
met pesto
Verrassend lekker, dit gerechtje. Ook voor
wie geen koolhydraatarm eetpatroon volgt.
Het belangrijkste aandachtspunt is, om de
slierten courgette niet plat te koken.
Ze moeten echt nog al dente zijn, dus een
goeie beet hebben.
Maak ondertussen een mengsel van een
losgeklopt ei met geraspte Parmesan. Snijd de
ongeschilde courgettes op een mandoline in
slierten.
Doe de courgetteslierten bij de ui- en
spekmengeling en doorroer goed. Haal de pan
na een drietal minuutjes van het vuur, want de
courgette moet wel warm en ‘al dente’, maar
niet doorkookt zijn.
Meng met de pesto en daarna met de
verbinding van kaas en ei.
Werk af met verse basilicum, geroosterde
pijnboompitjes en grof geschaafde Parmesan.
parmezaan
eieren
peterselie
basilicum
pijnboompitjes
olijfolie
peper
courgettes
rode ui
knoflook
magere spekjes
kastanjechampignons
Hoeveelheden
van
ingrediënten
worden
slechts
vermeld
als
het
écht
nodig
is.
Zelf
de
juiste
keuzes
maken
bij
de
uitvoering
van
een
recept,
met
jouw
passie
voor
het
kookvuur, dat is
creatief koken
!
kruimelpad:
meer recepten met vlees: