portobello kaasburger
mosterd ui tijm boter witloof kristalsuiker pancetta
De portobello’s. Schraap de lamellen weg maar laat de steel zitten. Leg de paddenstoelen een kwartiertje te week in een marinade van olijfolie, geplet knoflook, oregano, peper en zout. Verhit de grillpan en bak de portobello’s 5 tot 8 minuten aan beide zijden. Zorg ervoor dat een grillpatroon ontstaat op de bovenzijde.
De andere bereidingen. Snijd ui in ringen en bak ze tot goudgeel in boter. Bak dunne sneetjes pancetta krokant. Maak een dressing van ketchup, mayonaise en een scheut whisky. De montage. Begin met een portobello, leg daarop een kaasburger. Werk opwaarts af met witloof, pancetta, een lepel van de dressing, ui en terug een portobello. Fixeer met een houten spiesje. Op het bord. Zet de burger op het bord en werk af naar eigen smaak en inzicht met bijvoorbeeld gebakken aardappeltjes, ijsbergsla, gegrilde tomaatjes, komkommer of wat je inspiratie je ingeeft. Serveer met de rest van de dressing.

portobello kaasburger

De kaasburgers. Meng zuiver rundergehakt met gemalen gruyère, mosterd, geraspte rauwe ui, peper, zout en gedroogde tijm. Vorm platte schijven met de diameter van de portobello’s. Bak de burger in boter, tot er heldere vloeistof te zien is als je er met een spiesje in prikt.
Het witloof. Verwijder het bittere uiteinde van de witloofstronkjes. Scheid de stronkjes in losse blaadjes. Stoof deze gaar in een pan met boter. Strooi er wat kristalsuiker over om ze te laten karamelliseren.
portobello’s olijfolie knoflook oregano peper & zout rundergehakt gruyère
de              passie Creatief Koken kookvurige
print

portobello

kaasburger

De portobello’s. Schraap de lamellen weg maar laat de steel zitten. Leg de paddenstoelen een kwartiertje te week in een marinade van olijfolie, geplet knoflook, oregano, peper en zout. Verhit de grillpan en bak de portobello’s 5 tot 8 minuten aan beide zijden. Zorg ervoor dat een grillpatroon ontstaat op de bovenzijde.
De andere bereidingen. Snijd ui in ringen en bak ze tot goudgeel in boter. Bak dunne sneetjes pancetta krokant. Maak een dressing van ketchup, mayonaise en een scheut whisky. De montage. Begin met een portobello, leg daarop een kaasburger. Werk opwaarts af met witloof, pancetta, een lepel van de dressing, ui en terug een portobello. Fixeer met een houten spiesje. Op het bord. Zet de burger op het bord en werk af naar eigen smaak en inzicht met bijvoorbeeld gebakken aardappeltjes, ijsbergsla, gegrilde tomaatjes, komkommer of wat je inspiratie je ingeeft. Serveer met de rest van de dressing.
De kaasburgers. Meng zuiver rundergehakt met gemalen gruyère, mosterd, geraspte rauwe ui, peper, zout en gedroogde tijm. Vorm platte schijven met de diameter van de portobello’s. Bak de burger in boter, tot er heldere vloeistof te zien is als je er met een spiesje in prikt.
mosterd ui tijm boter witloof kristalsuiker pancetta
Het witloof. Verwijder het bittere uiteinde van de witloofstronkjes. Scheid de stronkjes in losse blaadjes. Stoof deze gaar in een pan met boter. Strooi er wat kristalsuiker over om ze te laten karamelliseren.
portobello’s olijfolie knoflook oregano peper & zout rundergehakt gruyère
INGREDIËNTEN BEREIDING INFO @ RECEPT
Hoeveelheden van ingrediënten worden slechts vermeld als het écht nodig is. Zelf de juiste keuzes maken bij de uitvoering van een recept, met jouw passie voor het kookvuur, dat is creatief koken !
De meeste ingrediënten in dit recept zijn het hele jaar door beschikbaar. Hier wordt van sommige vermeld wanneer ze op hun best zijn.  seizoensgebonden producten: print recept print print print recept recept 01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06 portobello’s
selectie:
kruimelpad:
meer recepten met vlees:
de              passie Creatief Koken kookvurige