portobello
kaasburger
De portobello’s. Schraap de lamellen weg
maar laat de steel zitten. Leg de
paddenstoelen een kwartiertje te week in een
marinade van olijfolie, geplet knoflook,
oregano, peper en zout. Verhit de grillpan en
bak de portobello’s 5 tot 8 minuten aan beide
zijden. Zorg ervoor dat een grillpatroon
ontstaat op de bovenzijde.
De andere bereidingen. Snijd ui in ringen en
bak ze tot goudgeel in boter. Bak dunne
sneetjes pancetta krokant. Maak een dressing
van ketchup, mayonaise en een scheut whisky.
De montage. Begin met een portobello, leg
daarop een kaasburger. Werk opwaarts af met
witloof, pancetta, een lepel van de dressing, ui
en terug een portobello. Fixeer met een houten
spiesje.
Op het bord. Zet de burger op het bord en
werk af naar eigen smaak en inzicht met
bijvoorbeeld gebakken aardappeltjes,
ijsbergsla, gegrilde tomaatjes, komkommer of
wat je inspiratie je ingeeft. Serveer met de rest
van de dressing.
De kaasburgers. Meng zuiver rundergehakt
met gemalen gruyère, mosterd, geraspte
rauwe ui, peper, zout en gedroogde tijm. Vorm
platte schijven met de diameter van de
portobello’s. Bak de burger in boter, tot er
heldere vloeistof te zien is als je er met een
spiesje in prikt.
mosterd
ui
tijm
boter
witloof
kristalsuiker
pancetta
Het witloof. Verwijder het bittere uiteinde van
de witloofstronkjes. Scheid de stronkjes in
losse blaadjes. Stoof deze gaar in een pan met
boter. Strooi er wat kristalsuiker over om ze te
laten karamelliseren.
portobello’s
olijfolie
knoflook
oregano
peper & zout
rundergehakt
gruyère
Hoeveelheden
van
ingrediënten
worden
slechts
vermeld
als
het
écht
nodig
is.
Zelf
de
juiste
keuzes
maken
bij
de
uitvoering
van
een
recept,
met
jouw
passie
voor
het
kookvuur, dat is
creatief koken
!
selectie:
kruimelpad:
meer recepten met vlees: