portobello kaasburger
mosterd ui tijm boter witloof kristalsuiker pancetta
ingrediënten - info portobello’s olijfolie knoflook oregano peper & zout rundergehakt gruyère
De portobello’s. Schraap de lamellen weg maar laat de steel zitten. Leg de paddenstoelen een kwartiertje te week in een marinade van olijfolie, geplet knoflook, oregano, peper en zout. Verhit de grillpan en bak de portobello’s 5 tot 8 minuten aan beide zijden. Zorg ervoor dat een grillpatroon ontstaat op de bovenzijde.
De andere bereidingen. Snijd ui in ringen en bak ze tot goudgeel in boter. Bak dunne sneetjes pancetta krokant. Maak een dressing van ketchup, mayonaise en een scheut whisky. De montage. Begin met een portobello, leg daarop een kaasburger. Werk opwaarts af met witloof, pancetta, een lepel van de dressing, ui en terug een portobello. Fixeer met een houten spiesje. Op het bord. Zet de burger op het bord en werk af naar eigen smaak en inzicht met bijvoorbeeld gebakken aardappeltjes, ijsbergsla, gegrilde tomaatjes, komkommer of wat je inspiratie je ingeeft. Serveer met de rest van de dressing.

portobello kaasburger

De kaasburgers. Meng zuiver rundergehakt met gemalen gruyère, mosterd, geraspte rauwe ui, peper, zout en gedroogde tijm. Vorm platte schijven met de diameter van de portobello’s. Bak de burger in boter, tot er heldere vloeistof te zien is als je er met een spiesje in prikt.
Het witloof. Verwijder het bittere uiteinde van de witloofstronkjes. Scheid de stronkjes in losse blaadjes. Stoof deze gaar in een pan met boter. Strooi er wat kristalsuiker over om ze te laten karamelliseren.
de              passie Creatief Koken kookvurige

portobello

kaasburger

De portobello’s. Schraap de lamellen weg maar laat de steel zitten. Leg de paddenstoelen een kwartiertje te week in een marinade van olijfolie, geplet knoflook, oregano, peper en zout. Verhit de grillpan en bak de portobello’s 5 tot 8 minuten aan beide zijden. Zorg ervoor dat een grillpatroon ontstaat op de bovenzijde.
De andere bereidingen. Snijd ui in ringen en bak ze tot goudgeel in boter. Bak dunne sneetjes pancetta krokant. Maak een dressing van ketchup, mayonaise en een scheut whisky. De montage. Begin met een portobello, leg daarop een kaasburger. Werk opwaarts af met witloof, pancetta, een lepel van de dressing, ui en terug een portobello. Fixeer met een houten spiesje. Op het bord. Zet de burger op het bord en werk af naar eigen smaak en inzicht met bijvoorbeeld gebakken aardappeltjes, ijsbergsla, gegrilde tomaatjes, komkommer of wat je inspiratie je ingeeft. Serveer met de rest van de dressing.
De kaasburgers. Meng zuiver rundergehakt met gemalen gruyère, mosterd, geraspte rauwe ui, peper, zout en gedroogde tijm. Vorm platte schijven met de diameter van de portobello’s. Bak de burger in boter, tot er heldere vloeistof te zien is als je er met een spiesje in prikt.
Bereiding Ingrediënten
mosterd ui tijm boter witloof kristalsuiker pancetta
ingrediënten - info portobello’s olijfolie knoflook oregano peper & zout rundergehakt gruyère
Het witloof. Verwijder het bittere uiteinde van de witloofstronkjes. Scheid de stronkjes in losse blaadjes. Stoof deze gaar in een pan met boter. Strooi er wat kristalsuiker over om ze te laten karamelliseren.
receptfiche receptfiche Cuisine Créative Recettes en français
privacy beleid de              passie Creatief Koken kookvurige de              passie Creatief Koken kookvurige