aardbeientaart pudding tiramisuroom
Deeg: 175 g volkorenbloem 125 g witte bloem 150 g boter 4 el water Pudding: 2 eieren 6 eidooiers 1 l melk 250 g fijne suiker 100 g patisseriebloem 1 vanillestokje 1 zakje vanillesuiker
Tiramisuroom: maak een bereiding met mascarpone, vanillesuiker, kristalsuiker naar smaak en dit alles gemengd met wat opgeklopte slagroom. Rol het deeg uit tot een taartbodem en duw die in een taartvorm. Knip de randen bij. Doorprik de bodem, bedek met een rond velletje bakpapier en giet er een zak droge witte bonen op. Bak de bodem nu gedurende 20 minuten in een oven op 200°C tot deze krokant genoeg is. Laat wat afkoelen en vul de taartbodem tot de helft met de afgekoelde pudding. Schep de tiramisuroom op de pudding. Dek af met gehalveerde aardbeien en garneer met een rand slagroomtoefjes uit de spuitzak.
Maak het deeg: zeef beide soorten bloem en kneed met de boter tot een korrelig deeg. Voeg 4 el water toe en kneed verder tot een deegbal. Pudding: breng de melk aan de kook met het gesplitst vanillestokje. Klop de eieren, eidooiers en de suiker op tot een schuimige massa. Voeg de bloem en de vanillesuiker toe. Giet hierbij de helft van de hete melk, roer en giet dit mengsel bij de resterende melk. Blijf roeren op een laag vuur, tot de pudding dik genoeg is.

aardbeientaart met pudding en tiramisuroom

Tiramisuroom: mascarpone kristalsuiker vanillesuiker room aardbeien
de              passie Creatief Koken kookvurige
print

aardbeientaart

met pudding

en tiramisuroom

Deeg: 175 g volkorenbloem 125 g witte bloem 150 g boter 4 el water Pudding: 2 eieren 6 eidooiers 1 l melk 250 g fijne suiker 100 g patisseriebloem 1 vanillestokje 1 zakje vanillesuiker
Tiramisuroom: maak een bereiding met mascarpone, vanillesuiker, kristalsuiker naar smaak en dit alles gemengd met wat opgeklopte slagroom. Rol het deeg uit tot een taartbodem en duw die in een taartvorm. Knip de randen bij. Doorprik de bodem, bedek met een rond velletje bakpapier en giet er een zak droge witte bonen op. Bak de bodem nu gedurende 20 minuten in een oven op 200°C tot deze krokant genoeg is. Laat wat afkoelen en vul de taartbodem tot de helft met de afgekoelde pudding. Schep de tiramisuroom op de pudding. Dek af met gehalveerde aardbeien en garneer met een rand slagroomtoefjes uit de spuitzak.
Maak het deeg: zeef beide soorten bloem en kneed met de boter tot een korrelig deeg. Voeg 4 el water toe en kneed verder tot een deegbal. Pudding: breng de melk aan de kook met het gesplitst vanillestokje. Klop de eieren, eidooiers en de suiker op tot een schuimige massa. Voeg de bloem en de vanillesuiker toe. Giet hierbij de helft van de hete melk, roer en giet dit mengsel bij de resterende melk. Blijf roeren op een laag vuur, tot de pudding dik genoeg is.
Tiramisuroom: mascarpone kristalsuiker vanillesuiker room aardbeien
INGREDIËNTEN BEREIDING INFO @ RECEPT
Hoeveelheden van ingrediënten worden slechts vermeld als het écht nodig is. Zelf de juiste keuzes maken bij de uitvoering van een recept, met jouw passie voor het kookvuur, dat is creatief koken !
De meeste ingrediënten in dit recept zijn het hele jaar door beschikbaar. Hier wordt van sommige vermeld wanneer ze op hun best zijn.  seizoensgebonden producten: print recept print print print recept recept aardbeien  01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06
selectie:
kruimelpad:
meer recepten van zoete bereidingen:
de              passie Creatief Koken kookvurige