aardbeientaart
met pudding
en tiramisuroom
Deeg:
175 g
volkorenbloem
125 g witte bloem
150 g boter
4 el water
Pudding:
2 eieren
6 eidooiers
1 l melk
250 g fijne suiker
100 g
patisseriebloem
1 vanillestokje
1 zakje vanillesuiker
Tiramisuroom: maak een bereiding met
mascarpone, vanillesuiker, kristalsuiker naar
smaak en dit alles gemengd met wat
opgeklopte slagroom.
Rol het deeg uit tot een taartbodem en duw
die in een taartvorm. Knip de randen bij.
Doorprik de bodem, bedek met een rond
velletje bakpapier en giet er een zak droge
witte bonen op. Bak de bodem nu gedurende
20 minuten in een oven op 200°C tot deze
krokant genoeg is.
Laat wat afkoelen en vul de taartbodem tot de
helft met de afgekoelde pudding. Schep de
tiramisuroom op de pudding. Dek af met
gehalveerde aardbeien en garneer met een
rand slagroomtoefjes uit de spuitzak.
Maak het deeg: zeef beide soorten bloem en
kneed met de boter tot een korrelig deeg.
Voeg 4 el water toe en kneed verder tot een
deegbal.
Pudding: breng de melk aan de kook met het
gesplitst vanillestokje. Klop de eieren,
eidooiers en de suiker op tot een schuimige
massa. Voeg de bloem en de vanillesuiker
toe. Giet hierbij de helft van de hete melk,
roer en giet dit mengsel bij de resterende
melk. Blijf roeren op een laag vuur, tot de
pudding dik genoeg is.
Tiramisuroom:
mascarpone
kristalsuiker
vanillesuiker
room
aardbeien
Hoeveelheden
van
ingrediënten
worden
slechts
vermeld
als
het
écht
nodig
is.
Zelf
de
juiste
keuzes
maken
bij
de
uitvoering
van
een
recept,
met
jouw
passie
voor
het
kookvuur, dat is
creatief koken
!
selectie:
kruimelpad:
meer recepten van zoete bereidingen: