advokaatijstaart
mascarpone
advokaat
amandelschilfers
cacaopoeder
Brugse kletskoppen
De opbouw. Knip uit een blad bakpapier een
strook van een vijftal centimeter breed en
even lang als de omtrek van de springvorm.
Steek het papier langs de rand. Vul de
taartvorm met de vulling. Strijk de bovenkant
mooi glad en breng met een borsteltje een
deklaag aan met advokaat. Knip het
bakpapier gelijk met de bovenkant van de
taartvorm en dek die af met folie. Laat de
taart een nachtje opstijven in de diepvries.
De afwerking. Neem de vorm uit de
diepvries en kleef langs de rand Brugse
kletskopjes en spuit bovenop een ring van
toefjes slagroom. Garneer naar eigen
fantasie, zoals hier met geroosterde
amandelschilfers en cacaopoeder.
De taartbodem. Neem een taartspringvorm
van de gewenste diameter, bijvoorbeeld 25 cm.
Bedek de bodemplaat met bakpapier en klik de
rand vast.
Je kan nu de bodemplaat bedekken met een
laag lange vingers of fijngestampte macarons.
Maar je kan de vulling ook direct aanbrengen
op de bodemplaat. In dat geval gebruik je best
andere folie dan papier als bodembedekker.
De vulling. Klop in een kom 25 cl slagroom
stijf. Meng 3 eetlepels bloemsuiker en 2
eetlepels vanillesuiker met 500 g mascarpone
en 35 cl advocaat. Klop de massa met een
garde tot een homogeen geheel, zonder
klonters.
room
bloemsuiker
vanillesuiker
Hoeveelheden
van
ingrediënten
worden
slechts
vermeld
als
het
écht
nodig
is.
Zelf
de
juiste
keuzes
maken
bij
de
uitvoering
van
een
recept,
met
jouw
passie
voor
het
kookvuur, dat is
creatief koken
!
kruimelpad:
meer recepten van zoete bereidingen: