tomaten
eieren
peper en zout
zacht paprikapoeder
portobello’s
gemengde sla
zoete aardappelen
olijfolie
boter
blackwellsaus
veggie bonenburger met blackwellsaus
ingrediënten - info
wortelen
puntpaprika
kidneybonen
tuinbonen
rode uien
tomatenpuree
paneermeel
burgerbroodjes
cheddar
truffelpoeder
De opbouw. Eerst de burgers, van onder naar boven: begin
met de onderste helft van het burgerbroodje. Leg daarop een
paar schijven tomaat. Daarop een bonenburger, een plakje
cheddar en een paar eetlepels gekaramelliseerde uien. Sluit
met de bovenste helft van het hamburgerbroodje.
Zet de klaargemaakte burgers een paar minuten in een oven
op 85°C tot de kaas gesmolten is over de bonenburger.
Op het bord, één of twee hamburgers, een paar eetlepels
zelfgemaakte blackwellsaus, wat gemengde sla, een portie
gebakken portobello’s en een spiegeleitje. Dien op met frietjes
van zoete aardappel.
Maak de burgers. Snijd een paar gekuiste wortelen in schijven.
Snijd een zoete puntpaprika in een fijne brunoise. Stoom beiden
gaar in de microgolfoven.
Schep de beide soorten bonen, de wortelschijfjes en een paar
eetlepels tomatenpuree in een blender. Pureer tot een dikke
pasta. Meng een paar eetlepels paneermeel, de gestoomde
brunoise van puntpaprika en een losgeklopt ei met een beetje
peper, zout en paprikapoeder door de puree.
Vul een paar grote ringen ingevet met boter, tot de helft met
deze bonenpasta en druk goed aan. Bak de burgers in de
ringen in een antikleefpan op matig hoog vuur in ongeveer 5
minuten aan elke kant tot ze mooi bruin en gaar zijn. Keer ze
tussentijds een keer voorzichtig om met een spatel.
De andere bereidingen. Maak één spiegelei per burger. Snijd
een paar portobello ’s in schijven. Verhit 2 el olijfolie in een
koekenpan. Bak de champignons op hoog vuur bruin en laat het
vocht volledig verdampen. Bestrooi ze met zout, versgemalen
zwarte peper en truffelpoeder.
Snijd een paar rode uien in schijven en bak ze in wat olijfolie tot
ze karamelliseren. Halveer de burgerbroodjes horizontaal en
grill de snijvlakken in een grillpan.
meer vegetarische gerechten: