funghi porcini
whiskyroomsaus
room
oregano
tijm
rozemarijn
salie
peper en zout
Zet de gedroogde funghi (paddenstoelen) een
kwartiertje te week in lauw water. Giet er dan
een gelijke hoeveelheid kippenfond bij samen
met een paar blaadjes salie, takjes tijm,
oregano en rozemarijn. Breng aan de kook.
Laat met 1/3 inkoken.
Zeef de saus en voeg een paar scheutjes room
toe en een borrelglas whisky. Kruid met peper
en zout en laat verder inkoken. Bind de saus
met maïszetmeel. Breng op smaak met nog wat
peper, zout en whisky.
Hoeveelheden
van
ingrediënten
worden
slechts
vermeld
als
het
écht
nodig
is.
Zelf
de
juiste
keuzes
maken
bij
de
uitvoering
van
een
recept,
met
jouw
passie
voor
het
kookvuur, dat is
creatief koken
!
kruimelpad:
gedroogde funghi
porcini
kippenfond
whisky
maïszetmeel