balsamico-ijs
25 cl volle melk
20 cl volle room
crema di balsamico
IJs gemaakt met crema di balsamico is een variant op het
recept van gewoon roomijs. Daarmee begint trouwens de
bereiding.
Klop drie eidooiers met de suikers tot een vaste massa. Voeg
al roerend de melk toe. Klop de room bijna stijf en spatel door
het mengsel. Giet dit mengsel in de ijsmachine, zet op stand
‘ijs’.
3 eidooiers
100 g basterdsuiker
10 g vanillesuiker
Hou het ijsvormingsproces in het oog en als je merkt dat het
ijs voldoende dik wordt, voeg dan in een fijn straaltje de crema
di balsamico toe. Gebruik minstens 10 cl, maar het mag meer
zijn, om de smaak en de kleur van het ijs te versterken.
Bewaar in een pot in de diepvries.
Hieronder een voorbeeld van een recept met balsamico-ijs in
combinatie met warme aardbeien en slagroom, afgewerkt met
muntblaadjes.