balsamico-ijs
25 cl volle melk
20 cl volle room
crema di balsamico
IJs gemaakt met crema di balsamico is een
variant op het recept van gewoon roomijs.
Daarmee begint trouwens de bereiding.
Klop drie eidooiers met de suikers tot een vaste
massa. Voeg al roerend de melk toe. Klop de
room bijna stijf en spatel door het mengsel. Giet
dit mengsel in de ijsmachine, zet op stand ‘ijs’.
Hou het ijsvormingsproces in het oog en als je
merkt dat het ijs voldoende dik wordt, voeg dan
in een fijn straaltje de crema di balsamico toe.
Gebruik minstens 10 cl, maar het mag meer
zijn, om de smaak en de kleur van het ijs te
versterken. Bewaar in een pot in de diepvries.
Hieronder een voorbeeld van een recept met
balsamico-ijs in combinatie met warme
aardbeien en slagroom, afgewerkt met
muntblaadjes.
3 eidooiers
100 g basterdsuiker
10 g vanillesuiker