gebakken
schorseneren
peper
kruidenzout
Spoel het zand weg van de schorseneren.
verwijder de uiteinden en schil de wortels met
een dunschiller. Spoel af en leg ze onmiddellijk
in een waterbad met citroensap.
Snijd de geschilde schorseneren in frietjes. Bak
ze rondom bruin in bruisende boter. Reken op
minstens een kwartiertje bakken. Dek ze in het
begin van de kooktijd af met half-open deksel
en verwijder het deksel op het einde, zodat het
vocht verder verdampt en ze mooi bruin
worden. Kruid met peper en kruidenzout. Prik
erin met een vork om te controleren of ze gaar
zijn.
Schorseneren is een typische wintergroente
die tot einde maart vrij goed van kwaliteit
blijft. De klassieke bereiding is met een
witte saus. Maar de gebakken versie, zoals
hier, is minstens zo lekker, omdat de echte
smaak van het product beter tot z’n recht
komt.
Schorseneren worden meestal
gecombineerd met vlees of haarwild.
schorseneren
boter
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.