gebakken schorseneren

gebakken schorseneren

peper kruidenzout
Spoel het zand weg van de schorseneren. Verwijder de uiteinden en schil de wortels met een dunschiller. Spoel af en leg ze onmiddellijk in een waterbad met citroensap. Snijd de geschilde schorseneren in frietjes. Bak ze rondom bruin in bruisende boter. Reken op minstens een kwartiertje bakken. Dek ze in het begin van de kooktijd af met halfopen deksel en verwijder het deksel op het einde, zodat het vocht verder verdampt en ze mooi bruin worden. Kruid met peper en kruidenzout. Prik erin met een vork om te controleren of ze gaar zijn.
Schorseneren is een typische wintergroente die tot einde maart vrij goed van kwaliteit blijft. De klassieke bereiding is met een witte saus. Maar de gebakken versie, zoals hier, is minstens zo lekker, omdat de echte smaak van het product beter tot z’n recht komt. Schorseneren worden meestal gecombineerd met vlees of haarwild.
Creatief Koken de              passie kookvurige
schorseneren boter
print

gebakken

schorseneren

peper kruidenzout
Spoel het zand weg van de schorseneren. Verwijder de uiteinden en schil de wortels met een dunschiller. Spoel af en leg ze onmiddellijk in een waterbad met citroensap. Snijd de geschilde schorseneren in frietjes. Bak ze rondom bruin in bruisende boter. Reken op minstens een kwartiertje bakken. Dek ze in het begin van de kooktijd af met halfopen deksel en verwijder het deksel op het einde, zodat het vocht verder verdampt en ze mooi bruin worden. Kruid met peper en kruidenzout. Prik erin met een vork om te controleren of ze gaar zijn.
Schorseneren is een typische wintergroente die tot einde maart vrij goed van kwaliteit blijft. De klassieke bereiding is met een witte saus. Maar de gebakken versie, zoals hier, is minstens zo lekker, omdat de echte smaak van het product beter tot z’n recht komt. Schorseneren worden meestal gecombineerd met vlees of haarwild.
INGREDIËNTEN BEREIDING
Hoeveelheden van ingrediënten worden slechts vermeld als het écht nodig is. Zelf de juiste keuzes maken bij de uitvoering van een recept, met jouw passie voor het kookvuur, dat is creatief koken !
print recept print print print recept recept INFO @ RECEPT De meeste ingrediënten in dit recept zijn het hele jaar door beschikbaar. Hier wordt van sommige vermeld wanneer ze op hun best zijn.  seizoensgebonden producten: 01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06 schorseneren
kruimelpad:
selectie:
de              passie Creatief Koken kookvurige
schorseneren boter