gebakken
schorseneren
peper
kruidenzout
Spoel het zand weg van de schorseneren.
Verwijder de uiteinden en schil de wortels met
een dunschiller. Spoel af en leg ze onmiddellijk
in een waterbad met citroensap.
Snijd de geschilde schorseneren in frietjes. Bak
ze rondom bruin in bruisende boter. Reken op
minstens een kwartiertje bakken. Dek ze in het
begin van de kooktijd af met halfopen deksel en
verwijder het deksel op het einde, zodat het
vocht verder verdampt en ze mooi bruin
worden. Kruid met peper en kruidenzout. Prik
erin met een vork om te controleren of ze gaar
zijn.
Schorseneren is een typische wintergroente
die tot einde maart vrij goed van kwaliteit
blijft. De klassieke bereiding is met een
witte saus. Maar de gebakken versie, zoals
hier, is minstens zo lekker, omdat de echte
smaak van het product beter tot z’n recht
komt.
Schorseneren worden meestal
gecombineerd met vlees of haarwild.
Hoeveelheden
van
ingrediënten
worden
slechts
vermeld
als
het
écht
nodig
is.
Zelf
de
juiste
keuzes
maken
bij
de
uitvoering
van
een
recept,
met
jouw
passie
voor
het
kookvuur, dat is
creatief koken
!
kruimelpad:
selectie:
schorseneren
boter