gebakken schorseneren
peper
kruidenzout
Spoel het zand weg van de schorseneren. Verwijder de
uiteinden en schil de wortels met een dunschiller. Spoel af en
leg ze onmiddellijk in een waterbad met citroensap.
Snijd de geschilde schorseneren in frietjes. Bak ze rondom
bruin in bruisende boter. Reken op minstens een kwartiertje
bakken. Dek ze in het begin van de kooktijd af met halfopen
deksel en verwijder het deksel op het einde, zodat het vocht
verder verdampt en ze mooi bruin worden. Kruid met peper en
kruidenzout. Prik erin met een vork om te controleren of ze
gaar zijn.
schorseneren
boter
Schorseneren is een typische wintergroente die tot einde
maart vrij goed van kwaliteit blijft. De klassieke bereiding
is met een witte saus. Maar de gebakken versie, zoals
hier, is minstens zo lekker, omdat de echte smaak van het
product beter tot z’n recht komt.
Schorseneren worden meestal gecombineerd met vlees
of haarwild.
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.
meer vegetarische gerechten: