gebakken schorseneren

gebakken schorseneren

peper kruidenzout
Spoel het zand weg van de schorseneren. verwijder de uiteinden en schil de wortels met een dunschiller. Spoel af en leg ze onmiddellijk in een waterbad met citroensap. Snijd de geschilde schorseneren in frietjes. Bak ze rondom bruin in bruisende boter. Reken op minstens een kwartiertje bakken. Dek ze in het begin van de kooktijd af met half-open deksel en verwijder het deksel op het einde, zodat het vocht verder verdampt en ze mooi bruin worden. Kruid met peper en kruidenzout. Prik erin met een vork om te controleren of ze gaar zijn.
schorseneren boter
Schorseneren is een typische wintergroente die tot einde maart vrij goed van kwaliteit blijft. De klassieke bereiding is met een witte saus. Maar de gebakken versie, zoals hier, is minstens zo lekker, omdat de echte smaak van het product beter tot z’n recht komt. Schorseneren worden meestal gecombineerd met vlees of haarwild.
Cuisine Créative Recettes en français
Deel je recepten:  Facebookgroep CreatiefKoken de              passie Creatief Koken kookvurige

gebakken

schorseneren

peper kruidenzout
bereiding ingrediënten de              passie Creatief Koken kookvurige Cuisine Créative Recettes en français
Spoel het zand weg van de schorseneren. verwijder de uiteinden en schil de wortels met een dunschiller. Spoel af en leg ze onmiddellijk in een waterbad met citroensap. Snijd de geschilde schorseneren in frietjes. Bak ze rondom bruin in bruisende boter. Reken op minstens een kwartiertje bakken. Dek ze in het begin van de kooktijd af met half-open deksel en verwijder het deksel op het einde, zodat het vocht verder verdampt en ze mooi bruin worden. Kruid met peper en kruidenzout. Prik erin met een vork om te controleren of ze gaar zijn.
Schorseneren is een typische wintergroente die tot einde maart vrij goed van kwaliteit blijft. De klassieke bereiding is met een witte saus. Maar de gebakken versie, zoals hier, is minstens zo lekker, omdat de echte smaak van het product beter tot z’n recht komt. Schorseneren worden meestal gecombineerd met vlees of haarwild.
Deel je recepten:  Facebookgroep CreatiefKoken
schorseneren boter
privacy beleid