gegrilde raapjes
olijfoliespray
zout
Schil de raapjes en snijd ze in schijven van ongeveer 1 cm
dikte. Halveer ze overlangs. Besproei de schijfjes met
olijfoliespray. Verhit een droge grillpan.
Schik de schijfjes mooi naar mekaar in de pan, zodat elk
ervan contact maakt met de bodem. Laat een minuutje of drie
grillen. Als er een mooi grillpatroon te zien is, draai ze dan om
en grill ook de andere kant.
Prik erin om te controleren of ze voldoende gaar zijn. Doe er
wat zout overheen en dien op als aardappelvervanger met
vlees en groenten.
raapjes
Raapjes, een typische wintergroente, laten zich op
verschillende manieren bereiden. Meestal als onderdeel
van stoofpotjes, bijvoorbeeld een hutsepot. Maar het kan
ook anders, zoals hier gegrild, waardoor de raapjes een
perfecte aardappelvervanger zijn in een koolhydraatarm
eetpatroon.
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.
meer vegetarische gerechten: