Was en schil de schorseneren. Gebruik latex keuken-
handschoenen (foto 2). Leg de gekuiste wortels in een pot
met water waaraan een scheutje azijn toegevoegd is.
Snijd de schorseneren in 5 cm lange stukken en kook die 20
minuten in melk, aangelengd met water. Verkruimel een
groentebouillonblokje in de melk. Controleer na de kooktijd of
de schorseneren wel voldoende gaar zijn.
Maak ondertussen een roux en leng die aan tot bechamel
met room én met wat van het warme kookvocht. Dat is heerlijk
gearomatiseerd. Breng op smaak met peper, zout en
nootmuskaat. Hier heb ik selderijzout gebruikt. Het is niet
gebruikelijk, maar ik heb ook een scheutje OXO in de saus
verwerkt (Maggie bouillon, voor mijn Nederlandse vrienden).
Het geeft iets meer ‘body’ aan de saus.
schorseneren met witte saus
Voeg nu de gekookte schorseneren toe aan de saus, roer
goed en dien warm op. Bijvoorbeeld met steak, boerenworst,
of koteletjes en gebakken aardappeltjes of een andere
aardappelbereiding.
Een variant: voeg wat witte wijn toe aan de witte saus en
meng met geraspte parmezaankaas. Zo heb je schorseneren
in kaassaus.
azijn
nootmuskaat
peper & zout
Voor de variant:
parmezaan geraspt
witte wijn
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.
meer vegetarische gerechten: