schorseneren met witte saus schorseneren met witte saus 2
ingrediënten - info schorseneren melk bloem groentebouillon
Was en schil de schorseneren. Gebruik latex keukenhandschoenen (foto 2). Leg de gekuiste wortels in een pot met water waaraan een scheutje citroensap toegevoegd is. Snijd de schorseneren in 5 cm lange stukken en kook die 15 minuten in melk, aangelengd met water en weer met wat citroensap. Verkruimel een groentebouillonblokje in de melk. Controleer na de kooktijd of de schorseneren wel voldoende gaar zijn. Maak ondertussen een roux en leng die aan tot bechamel met melk én met warm kookvocht. Dat is heerlijk gearomatiseerd. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Hier heb ik selderijzout gebruikt. Het is niet gebruikelijk, maar ik heb ook een scheutje OXO in de saus verwerkt (Maggie bouillon, voor mijn Nederlandse vrienden). Het geeft iets meer ‘body’ aan de saus.

schorseneren met witte saus

Voeg nu de gekookte schorseneren toe aan de saus, roer goed en dien warm op. Bijvoorbeeld met steak of koteletjes en gebakken aardappeltjes of een andere aardappelbereiding. Een variant: voeg wat witte wijn toe aan de witte saus en meng met geraspte parmesankaas. Zo heb je schorseneren in kaassaus.
citroensap nootmuskaat peper & zout Voor de variant: Parmesan geraspt witte wijn
Cuisine Créative Recettes en français
Deel je recepten:  Facebookgroep CreatiefKoken de              passie Creatief Koken kookvurige

schorseneren

met witte saus

ingrediënten - info schorseneren melk bloem groentebouillon
Was en schil de schorseneren. Gebruik latex keukenhandschoenen (foto 2). Leg de gekuiste wortels in een pot met water waaraan een scheutje citroensap toegevoegd is. Snijd de schorseneren in 5 cm lange stukken en kook die 15 minuten in melk, aangelengd met water en weer met wat citroensap. Verkruimel een groentebouillonblokje in de melk. Controleer na de kooktijd of de schorseneren wel voldoende gaar zijn. Maak ondertussen een roux en leng die aan tot bechamel met melk én met warm kookvocht. Dat is heerlijk gearomatiseerd. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Hier heb ik selderijzout gebruikt. Het is niet gebruikelijk, maar ik heb ook een scheutje OXO in de saus verwerkt (Maggie bouillon, voor mijn Nederlandse vrienden). Het geeft iets meer ‘body’ aan de saus.
Voeg nu de gekookte schorseneren toe aan de saus, roer goed en dien warm op. Bijvoorbeeld met steak of koteletjes en gebakken aardappeltjes of een andere aardappelbereiding. Een variant: voeg wat witte wijn toe aan de witte saus en meng met geraspte parmesankaas. Zo heb je schorseneren in kaassaus.
citroensap nootmuskaat peper & zout Voor de variant: Parmesan geraspt witte wijn
bereiding ingrediënten de              passie Creatief Koken kookvurige Cuisine Créative Recettes en français Deel je recepten:  Facebookgroep CreatiefKoken schorseneren met witte saus 2 privacy beleid