gegratineerde bloemkool met pestoroom
Breng de oven op 185°C. Zet de bloemkool 20 minuten of korter, tot ze mooi gegratineerd is in de oven. Dit is een spectaculair bijgerecht dat in z’n geheel gepresenteerd wordt en waarbij de gasten aan tafel een stuk uit de kool op hun bord leggen. Ook geschikt als bijgerecht op de barbecuetafel.

gegratineerde bloemkool met pestoroom

gegratineerde bloemkool met pestoroom 2
zure room parmezaan pesto
Verwijder alle bladeren maar laat de bloemkool heel. Stoom ze bijna gaar in 15 minuten en laat een beetje afkoelen. Maak ondertussen een dressing van zure room gemengd met pesto. Kerf de kool in met een koksmes, zodat er tunnels ontstaan naar het midden. Niet overdrijven, want de gegaarde kool is delicaat en het is niet de bedoeling dat ze in stukken valt. Zet de bloemkool in een ovenschaal en smeer rondom in met de pestoroom. Bestrooi daarna rijkelijk met fijn geraspte parmezaan.
Creatief Koken de              passie kookvurige
bloemkool
print

gegratineerde

bloemkool

met pestoroom

Breng de oven op 185°C. Zet de bloemkool 20 minuten of korter, tot ze mooi gegratineerd is in de oven. Dit is een spectaculair bijgerecht dat in z’n geheel gepresenteerd wordt en waarbij de gasten aan tafel een stuk uit de kool op hun bord leggen. Ook geschikt als bijgerecht op de barbecuetafel.
zure room parmezaan pesto
Verwijder alle bladeren maar laat de bloemkool heel. Stoom ze bijna gaar in 15 minuten en laat een beetje afkoelen. Maak ondertussen een dressing van zure room gemengd met pesto. Kerf de kool in met een koksmes, zodat er tunnels ontstaan naar het midden. Niet overdrijven, want de gegaarde kool is delicaat en het is niet de bedoeling dat ze in stukken valt. Zet de bloemkool in een ovenschaal en smeer rondom in met de pestoroom. Bestrooi daarna rijkelijk met fijn geraspte parmezaan.
INGREDIËNTEN BEREIDING
Hoeveelheden van ingrediënten worden slechts vermeld als het écht nodig is. Zelf de juiste keuzes maken bij de uitvoering van een recept, met jouw passie voor het kookvuur, dat is creatief koken !
print recept print print print recept recept INFO @ RECEPT De meeste ingrediënten in dit recept zijn het hele jaar door beschikbaar. Hier wordt van sommige vermeld wanneer ze op hun best zijn.  seizoensgebonden producten: bloemkool  01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06
kruimelpad:
de              passie Creatief Koken kookvurige
bloemkool