Breng de oven op 185°C. Zet de bloemkool 20 minuten of
korter, tot ze mooi gegratineerd is in de oven.
Dit is een spectaculair bijgerecht dat in z’n geheel
gepresenteerd wordt en waarbij de gasten aan tafel een stuk
uit de kool op hun bord leggen. Ook geschikt als bijgerecht op
de barbecuetafel.
gegratineerde bloemkool met pestoroom
ingrediënten - info
bloemkool
zure room
parmezaan
pesto
Verwijder alle bladeren maar laat de bloemkool heel. Stoom
ze bijna gaar in 15 minuten en laat een beetje afkoelen.
Maak ondertussen een dressing van zure room gemengd met
pesto.
Kerf de kool in met een koksmes, zodat er tunnels ontstaan
naar het midden. Niet overdrijven, want de gegaarde kool is
delicaat en het is niet de bedoeling dat ze in stukken valt. Zet
de bloemkool in een ovenschaal en smeer rondom in met de
pestoroom. Bestrooi daarna rijkelijk met fijn geraspte
parmezaan.
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.
meer vegetarische gerechten: