Voeg beide bereidingen samen met een flinke snee boter,
eigeel en nootmuskaat en mix met de handmixer. Breng op
smaak met peper en zout.
Meng vervolgens geraspte feta met de rapenpuree, schep in
een ovenschotel, bedek met geraspte Gruyère en nog wat feta
en zet dit schoteltje ongeveer 25 minuten in een oven op
185°C, tot de kaas begint te kleuren. Zet de laatste 2 à 3
minuten de grill aan en voilà! Klaar om op te dienen.
Hier op de foto gebeurt dit met gevulde paprika’s en een
tomatensausje.
gegratineerde raapjespuree met feta
witte rapen
feta
uien
knoflook
tijm
peper & zout
Kook geschilde en in grove stukken gesneden raapjes een 15-
tal minuutjes in gezouten water tot ze gaar zijn. Giet af en laat
uitdampen zoals gekookte bloemige aardappelen.
Bak ondertussen gesneden ui en geplet knoflook met tijm en
een paar eetlepels groentebouillon.