gratin van gele raapjes
Maak een bereiding van room en geraspte parmezaan. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Anders dan in de gewone aardappelgratin wordt hier geen melk toegevoegd. De raapjes geven tijdens de tweede garing zelf vocht af in plaats van dit op te slorpen. Met melk, wordt het eindproduct te waterachtig. Wrijf de ovenschotel in met knoflook. Ik heb daarvoor knoflook uit een tube gebruikt, wat met een borsteltje een beter resultaat geeft dan geplette teentjes. Leg de schijfjes gele raap dakpansgewijze in de ovenschotel en overgiet met de roombereiding. Dek af met gemalen gruyère en zet 30 minuten in een oven op 200°C.

gratin van gele raapjes

peper & zout nootmuskaat knoflook gruyère
Schil de raapjes en kook ze 10 minuten in water. Laat lichtjes afkoelen en snijd ze dan in plakjes.
Creatief Koken de              passie kookvurige
gele raapjes room parmezaan
print

gratin van

gele raapjes

Maak een bereiding van room en geraspte parmezaan. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Anders dan in de gewone aardappelgratin wordt hier geen melk toegevoegd. De raapjes geven tijdens de tweede garing zelf vocht af in plaats van dit op te slorpen. Met melk, wordt het eindproduct te waterachtig. Wrijf de ovenschotel in met knoflook. Ik heb daarvoor knoflook uit een tube gebruikt, wat met een borsteltje een beter resultaat geeft dan geplette teentjes. Leg de schijfjes gele raap dakpansgewijze in de ovenschotel en overgiet met de roombereiding. Dek af met gemalen gruyère en zet 30 minuten in een oven op 200°C.
peper & zout nootmuskaat knoflook gruyère
Schil de raapjes en kook ze 10 minuten in water. Laat lichtjes afkoelen en snijd ze dan in plakjes.
INGREDIËNTEN BEREIDING
Hoeveelheden van ingrediënten worden slechts vermeld als het écht nodig is. Zelf de juiste keuzes maken bij de uitvoering van een recept, met jouw passie voor het kookvuur, dat is creatief koken !
print recept print print print recept recept INFO @ RECEPT De meeste ingrediënten in dit recept zijn het hele jaar door beschikbaar. Hier wordt van sommige vermeld wanneer ze op hun best zijn.  seizoensgebonden producten: rapen  01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06 knoflook (verse)  01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06
selectie:
meer vegetarische recepten:
kruimelpad:
de              passie Creatief Koken kookvurige
gele raapjes room parmezaan