gratin van
gele raapjes
Maak een bereiding van room en geraspte
parmezaan. Kruid met peper, zout en
nootmuskaat.
Anders dan in de gewone aardappelgratin wordt
hier geen melk toegevoegd. De raapjes geven
tijdens de tweede garing zelf vocht af in plaats
van dit op te slorpen. Met melk, wordt het
eindproduct te waterachtig.
Wrijf de ovenschotel in met knoflook. Ik heb
daarvoor knoflook uit een tube gebruikt, wat met
een borsteltje een beter resultaat geeft dan
geplette teentjes. Leg de schijfjes gele raap
dakpansgewijze in de ovenschotel en overgiet
met de roombereiding. Dek af met gemalen
gruyère en zet 30 minuten in een oven op
200°C.
peper & zout
nootmuskaat
knoflook
gruyère
Schil de raapjes en kook ze 10 minuten in
water. Laat lichtjes afkoelen en snijd ze dan in
plakjes.
Hoeveelheden
van
ingrediënten
worden
slechts
vermeld
als
het
écht
nodig
is.
Zelf
de
juiste
keuzes
maken
bij
de
uitvoering
van
een
recept,
met
jouw
passie
voor
het
kookvuur, dat is
creatief koken
!
selectie:
meer vegetarische recepten:
kruimelpad:
gele raapjes
room
parmezaan