tartaarsaus
bieslook
peterselie
sjalot
bieslook
kappertjes
peterselie
Maak eerst een mayonaise. Giet een volledig
ei samen met een eetlepel mosterd en een
scheut olie in de blender. Mix op volle kracht en
voeg met kleine scheutjes olie toe, tot de
mayonaise pakt en de gewenste dikte bereikt
heeft. Breng op smaak met scheutjes witte
balsamico-azijn, peper en zout.
Maak er nu een tartaarsaus van door de
mayonaise te mengen met een zeer
fijngesnipperd sjalotje, uitgelekte kappertjes,
gesnipperde peterselie, gesnipperd bieslook en
een fijn geplet hardgekookt ei.
Er zijn vele varianten denkbaar op het
thema ‘tartaarsaus’. Belangrijkste constante
is de mayonaise als basis. Die wordt daarna
verrijkt met diverse smaakmakers. Behalve
deze die in dit recept gebruikt worden, kan
je onder andere ook kiezen voor lente-
uitjes, dragon of augurkjes. Het verschil
met remouladesaus is dat er daarin geen
hardgekookt ei verwerkt wordt.
Hoeveelheden
van
ingrediënten
worden
slechts
vermeld
als
het
écht
nodig
is.
Zelf
de
juiste
keuzes
maken
bij
de
uitvoering
van
een
recept,
met
jouw
passie
voor
het
kookvuur, dat is
creatief koken
!
voorbeeld van toepassing:
kruimelpad:
eieren
mosterd
koolzaadolie
witte balsamico
peper en zout
sjalotje