tartaarsaus
bieslook
peterselie
sjalot
bieslook
kappertjes
peterselie
ingrediënten - info
eieren
mosterd
koolzaadolie
witte balsamico
peper en zout
sjalotje
Er zijn vele varianten denkbaar op het thema ‘tartaarsaus’.
Belangrijkste constante is de mayonaise als basis. Die
wordt daarna verrijkt met diverse smaakmakers. Behalve
deze die in dit recept gebruikt worden, kan je onder
andere ook kiezen voor lente-uitjes, dragon of augurkjes.
Het verschil met remouladesaus is dat er daarin geen
hardgekookt ei verwerkt wordt.
Maak eerst een mayonaise. Giet een volledig ei samen met
een eetlepel mosterd en een scheut olie in de blender. Mix op
volle kracht en voeg met kleine scheutjes olie toe, tot de
mayonaise pakt en de gewenste dikte bereikt heeft. Breng op
smaak met scheutjes witte balsamico-azijn, peper en zout.
Maak er nu een tartaarsaus van door de mayonaise te
mengen met een zeer fijngesnipperd sjalotje, uitgelekte
kappertjes, gesnipperde peterselie, gesnipperd bieslook en
een fijn geplet hardgekookt ei.