tartaarsaus

tartaarsaus

bieslook peterselie sjalot bieslook kappertjes peterselie
Er zijn vele varianten denkbaar op het thema ‘tartaarsaus’. Belangrijkste constante is de mayonaise als basis. Die wordt daarna verrijkt met diverse smaakmakers. Behalve deze die in dit recept gebruikt worden, kan je onder andere ook kiezen voor lente-uitjes, dragon of augurkjes. Het verschil met remouladesaus is dat er daarin geen hardgekookt ei verwerkt wordt.
Maak eerst een mayonaise. Giet een volledig ei samen met een eetlepel mosterd en een scheut olie in de blender. Mix op volle kracht en voeg met kleine scheutjes olie toe, tot de mayonaise pakt en de gewenste dikte bereikt heeft. Breng op smaak met scheutjes witte balsamico-azijn, peper en zout. Maak er nu een tartaarsaus van door de mayonaise te mengen met een zeer fijngesnipperd sjalotje, uitgelekte kappertjes, gesnipperde peterselie, gesnipperd bieslook en een fijn geplet hardgekookt ei.
Creatief Koken de              passie kookvurige
eieren mosterd koolzaadolie witte balsamico peper en zout sjalotje
print

tartaarsaus

bieslook peterselie sjalot bieslook kappertjes peterselie
Maak eerst een mayonaise. Giet een volledig ei samen met een eetlepel mosterd en een scheut olie in de blender. Mix op volle kracht en voeg met kleine scheutjes olie toe, tot de mayonaise pakt en de gewenste dikte bereikt heeft. Breng op smaak met scheutjes witte balsamico-azijn, peper en zout. Maak er nu een tartaarsaus van door de mayonaise te mengen met een zeer fijngesnipperd sjalotje, uitgelekte kappertjes, gesnipperde peterselie, gesnipperd bieslook en een fijn geplet hardgekookt ei.
Er zijn vele varianten denkbaar op het thema ‘tartaarsaus’. Belangrijkste constante is de mayonaise als basis. Die wordt daarna verrijkt met diverse smaakmakers. Behalve deze die in dit recept gebruikt worden, kan je onder andere ook kiezen voor lente- uitjes, dragon of augurkjes. Het verschil met remouladesaus is dat er daarin geen hardgekookt ei verwerkt wordt.
INGREDIËNTEN BEREIDING
Hoeveelheden van ingrediënten worden slechts vermeld als het écht nodig is. Zelf de juiste keuzes maken bij de uitvoering van een recept, met jouw passie voor het kookvuur, dat is creatief koken !
print recept print print print recept recept INFO @ RECEPT
voorbeeld van toepassing:
kruimelpad:
de              passie Creatief Koken kookvurige
eieren mosterd koolzaadolie witte balsamico peper en zout sjalotje