lolly's met tomaat
en mozzarella
Maak de tapenade: spoel de kappertjes goed
en voeg ze samen met ontpitte olijven, een
ansjovisfilet en een paar teentjes knoflook in
de blender. Mix met een scheutje olijfolie tot
een homogene pasta.
De tapenade vraagt de meeste keukentijd.
Voor het overige zet je deze plank in een
mum van tijd op de aperitieftafel.
Met dit stijlvolle borrelhapje en een paar
soortgelijken, zet je meteen de toon en
scherpt de verwachtingen aan voor de rest
van het menu.
Halveer de kerstomaatjes en maak ze leeg.
Duw in elk tomaatje een theelepel tapenade.
Steek een bolletje mozzarella op een prikker
en daaronder een gevuld kerstomaatje.
Bestrooi het bolletje mozzarella al draaiend
met een mix van gedroogde peterselie met
knoflook.
Zet de lolies in een hoog glas op tafel, of zoals
op foto, steek ze in een daartoe bestemd
houten bord.
Tapenade:
kappertjes
olijven
ansjovisfilet
knoflook
olijfolie