erwtensoep
met postelein
De eenvoudigste bereidingswijze van deze
soep is met de soepmachine.
Doe een zak diepvrieserwtjes met een
gesneden ui en gehakte knoflookteentjes in de
machine. Voeg laurier, bonenkruid, peper en
zout toe. Doe er tot slot een volledige bussel
winterpostelein bij, maar bewaar een paar
mooie blaadjes per bord.
Vul aan met groentebouillon, of water met
een blokje bouillon en zet de machine op de
stand ‘fijn gemixte soep’. Je kan dezelfde
ingrediënten ook in een gewone soepketel
doen, er soep van maken en er dan de
handmixer in zetten.
Beoordeel zelf het resultaat van de
soepbereiding.
Je kan ervoor kiezen om de soep door een
zeef te gieten, want in dit recept willen we geen
dikke, maar wel een fluwelen soep zonder
groentevezels.
In het soepbord: een spiegel soep, met
daarop een eilandje room. Leg op het eilandje
een paar blaadjes postelein en werk het bord af
met een paar druppels room. Je kan, volgens
je eigen creativiteit ook een paar gestoomde
erwtjes, croutons en krokant gebakken spekjes
toevoegen of apart erbij serveren.
ui
knoflook
doperwtjes
bonenkruid
Hoeveelheden
van
ingrediënten
worden
slechts
vermeld
als
het
écht
nodig
is.
Zelf
de
juiste
keuzes
maken
bij
de
uitvoering
van
een
recept,
met
jouw
passie
voor
het
kookvuur, dat is
creatief koken
!
meer soep:
kruimelpad: