erwtensoep met postelein
De eenvoudigste bereidingswijze van deze soep is met de
soepmachine.
Doe een zak diepvrieserwtjes met een gesneden ui en
gehakte knoflookteentjes in de machine. Voeg laurier,
bonenkruid, peper en zout toe. Doe er tot slot een volledige
bussel winterpostelein bij, maar bewaar een paar mooie
blaadjes per bord.
Vul aan met groentebouillon, of water met een blokje bouillon
en zet de machine op de stand ‘fijn gemixte soep’. Je kan
dezelfde ingrediënten ook in een gewone soepketel doen, er
soep van maken en er dan de handmixer in zetten.
Beoordeel zelf het resultaat van de soepbereiding.
Je kan ervoor kiezen om de soep door een zeef te gieten,
want in dit recept willen we geen dikke, maar wel een fluwelen
soep zonder groentevezels.
In het soepbord: een spiegel soep, met daarop een eilandje
room. Leg op het eilandje een paar blaadjes postelein en werk
het bord af met een paar druppels room. Je kan, volgens je
eigen creativiteit ook een paar gestoomde erwtjes, croutons
en krokant gebakken spekjes toevoegen of apart erbij
serveren.