brandade van forel
Schil en snijd de aardappelen in
centimeterdikke blokjes. Bak de
aardappelblokjes lichtjes aan met look in
olijfolie. Kruid met peper en zout, laat even
verder bakken en voeg dan de gerookte
forelfilets en room toe. Laat zachtjes sudderen
tot de bereiding gaar is.
Mix tot mousse in de blender. Vul de glaasjes
halfvol en geef er nog een paar draaien uit het
pepermolentje overheen.
Werk af met, zoals op foto, met
komkommerschijfjes, een takje bladpeterselie,
een kerstomaatje en een toefje zure room.
Je kan variëren met bijvoorbeeld: foreleitjes,
citroen en bieslook.
Brandade is de verzamelnaam van vele
soorten vispuree. Het heeft een mediterrane
oorsprong.
Best gekend is brandade de morue,
gemaakt van gezouten kabeljauw of stokvis.
In deze hors d’oeuvre kiezen we voor
gerookte forel als basis van de brandade.
peper en zout
room
komkommer
kerstomaatjes
zure room
bladpeterselie