cranachan

diepvries frambozen volle room single malt whisky vloeibare honing
Dit nagerechtje staat bekend als 'The King of Scottish Desserts'. De basisingrediënten zijn opgeklopte room, geroosterde en gezoete havermout, whisky, honing en frambozen. Oorspronkelijk werd dit traditionele Schotse dessert gegeten om de start van de frambozenoogst te vieren. Nu blijkt het een vaste waarde te zijn bij feesten en andere speciale gelegenheden. Een Belgisch-culinaire voetnoot, waarvan de Schotten wellicht woest worden: mij lijkt dit dessertje nog beter met een bolletje vanille-ijs in het glas…
frambozen voor cranachan havermout voor cranachan
havermout verse frambozen
Rooster de havermoutvlokken in een droge pan. Voeg na een paar minuutjes een tweetal soeplepels fijne suiker toe. Roer voortdurend om. Maak een frambozencoulis. Verwarm een pak diepgevroren frambozen, voeg een paar eetlepels fijne suiker toe en zorg ervoor dat de suiker volledig opgelost is. Druk de vruchtenpap door een fijne zeef. Het is de bedoeling dat de coulis vrij is van pitjes. Maak een drankje van een glas single malt whisky en een paar eetlepels vloeibare honing. Blijf roeren tot de honing opgelost is. Klop de slagroom tot hij bijna stijf is en roer om met het whiskydrankje. Vul de glazen en wissel lagen coulis, whiskyroom, havermout en verse frambozen af in een hoog en breed glas. Eindig met een laagje havermout en een paar verse frambozen. Zet de glazen een kwartiertje in de koelkast voor het opdienen.
Creatief Koken de              passie kookvurige
print

cranachan

Rooster de havermoutvlokken in een droge pan. Voeg na een paar minuutjes een tweetal soeplepels fijne suiker toe. Roer voortdurend om. Maak een frambozencoulis. Verwarm een pak diepgevroren frambozen, voeg een paar eetlepels fijne suiker toe en zorg ervoor dat de suiker volledig opgelost is. Druk de vruchtenpap door een fijne zeef. Het is de bedoeling dat de coulis vrij is van pitjes. Maak een drankje van een glas single malt whisky en een paar eetlepels vloeibare honing. Blijf roeren tot de honing opgelost is. Klop de slagroom tot hij bijna stijf is en roer om met het whiskydrankje. Vul de glazen en wissel lagen coulis, whiskyroom, havermout en verse frambozen af in een hoog en breed glas. Eindig met een laagje havermout en een paar verse frambozen. Zet de glazen een kwartiertje in de koelkast voor het opdienen.
Dit nagerechtje staat bekend als 'The King of Scottish Desserts'. De basisingrediënten zijn opgeklopte room, geroosterde en gezoete havermout, whisky, honing en frambozen. Oorspronkelijk werd dit traditionele Schotse dessert gegeten om de start van de frambozenoogst te vieren. Nu blijkt het een vaste waarde te zijn bij feesten en andere speciale gelegenheden. Een Belgisch-culinaire voetnoot, waarvan de Schotten wellicht woest worden: mij lijkt dit dessertje nog beter met een bolletje vanille- ijs in het glas…
diepvries frambozen volle room single malt whisky vloeibare honing
frambozen voor cranachan havermout voor cranachan
havermout verse frambozen
INGREDIËNTEN
Hoeveelheden van ingrediënten worden slechts vermeld als het écht nodig is. Zelf de juiste keuzes maken bij de uitvoering van een recept, met jouw passie voor het kookvuur, dat is creatief koken !
BEREIDING INFO @ RECEPT De meeste ingrediënten in dit recept zijn het hele jaar door beschikbaar. Hier wordt van sommige vermeld wanneer ze op hun best zijn.  seizoensgebonden producten: print recept print print print recept recept frambozen  01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06
kruimelpad:
meer recepten van zoete bereidingen:
de              passie Creatief Koken kookvurige