kip en currysaus met knoflook en paprika
kardemompoeder
foelie
kurkuma
zacht paprikapoeder
tomatenpuree
kippenbouillon
rijstolie
rijstazijn
peper en zout
korianderpoeder
verse koriander
Voorbereiding. Snijd de gele en de rode paprika’s in een fijne
brunoise. Bewaar van elk een paar eetlepels voor de
afwerking. Rasp een tweetal centimeter verse gember. Pel
een volledige bol knoflookteentjes en druk ze door de
knoflookpers. Schil een tweetal appelen, verwijder het
klokhuis, snijd ze in dobbelsteentjes en bewaar ze even in een
kommetje met water. Snijd een paar uien fijn.
Maak een kruidenmix van, in poedervorm, gelijke delen zachte
paprika, steranijs, foelie, kardemom, koriander, komijn en
kurkuma. Bak de kippenbouten op een klassieke manier in
een pan of in de oven tot ze gaar zijn.
Bereiding. Roerbak de uien en paprika’s een tweetal minuten
in een paar eetlepels rijstolie. Meng er het geperste knoflook,
gemberrasp en appelpartjes onder en roerbak kort verder.
Meng alles goed met de kruidenmix.
Giet er nu een halve liter kippenbouillon bij. Roer om en
voeg dan een paar eetlepels tomatenpuree toe. Laat een
tiental minuutjes sudderen. Zet de staafmixer in de bereiding
en pureer. Breng op smaak met rijstazijn, peper en zout. Laat
op laag vuur al roerend verder uitdampen tot de currysaus de
gewenste dikte heeft.
ingrediënten - info
kippenbouten
Griekse yoghurt
paprika’s geel en rood
verse gember
knoflook
zoete appelen
uien
steranijspoeder
komijnpoeder
Stoom de bewaarde stukjes gele en rode paprika kort in de
microgolfoven. Meng de currysaus af het vuur met een paar
eetlepels Griekse yoghurt.
Op het bord. Een stuk gebraden kip, een paar scheppen
currysaus. Werk af met wat paprikablokjes en plukjes verse
gember. Serveer met rijst, bloemkoolrijst of noedels. Je kan er
ook een fris slaatje bij presenteren of gewokte sojascheuten.
Zelf je currykruidenmix samenstellen, gewoon de max!
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.
meer recepten met pluimvee: