kip en currysaus
met knoflook
en paprika
kardemompoeder
foelie
kurkuma
zacht paprikapoeder
tomatenpuree
kippenbouillon
rijstolie
rijstazijn
peper en zout
korianderpoeder
verse koriander
Voorbereiding. Snijd de gele en de rode
paprika’s in een fijne brunoise. Bewaar van elk
een paar eetlepels voor de afwerking. Rasp
een tweetal centimeter verse gember. Pel een
volledige bol knoflookteentjes en druk ze door
de knoflookpers. Schil een tweetal appelen,
verwijder het klokhuis, snijd ze in
dobbelsteentjes en bewaar ze even in een
kommetje met water. Snijd een paar uien fijn.
Maak een kruidenmix van, in poedervorm,
gelijke delen zachte paprika, steranijs, foelie,
kardemom, koriander, komijn en kurkuma. Bak
de kippenbouten op een klassieke manier in
een pan of in de oven tot ze gaar zijn.
Bereiding. Roerbak de uien en paprika’s een
tweetal minuten in een paar eetlepels rijstolie.
Meng er het geperste knoflook, gemberrasp en
appelpartjes onder en roerbak kort verder.
Meng alles goed met de kruidenmix.
Giet er nu een halve liter kippenbouillon bij.
Roer om en voeg dan een paar eetlepels
tomatenpuree toe. Laat een tiental minuutjes
sudderen. Zet de staafmixer in de bereiding en
pureer. Breng op smaak met rijstazijn, peper
en zout. Laat op laag vuur al roerend verder
uitdampen tot de currysaus de gewenste dikte
heeft.
Stoom de bewaarde stukjes gele en rode
paprika kort in de microgolfoven. Meng de
currysaus af het vuur met een paar eetlepels
Griekse yoghurt.
Op het bord. Een stuk gebraden kip, een paar
scheppen currysaus. Werk af met wat
paprikablokjes en plukjes verse gember. Serveer
met rijst, bloemkoolrijst of noedels. Je kan er ook
een fris slaatje bij presenteren of gewokte
sojascheuten.
Zelf je currykruidenmix samenstellen,
gewoon de max!
kippenbouten
Griekse yoghurt
paprika’s geel en rood
verse gember
knoflook
zoete appelen
uien
steranijspoeder
komijnpoeder
Hoeveelheden
van
ingrediënten
worden
slechts
vermeld
als
het
écht
nodig
is.
Zelf
de
juiste
keuzes
maken
bij
de
uitvoering
van
een
recept,
met
jouw
passie
voor
het
kookvuur, dat is
creatief koken
!
kruimelpad:
meer recepten met pluimvee: