cumelo salade

cumelo salade

de              passie Creatief Koken kookvurige
uien witte balsamico olijfolie basilicum peper en zout
Halveer de cumelo’s, haal de pitjes eruit en verdeel ze in halvemaantjes. Schil die, zodat je zuiver vruchtvlees overhoud. Snijd dat in hapklare partjes. Snijd de onderkant van een paar radicchio’s weg en snijd ze in reepjes zoals je zou doen met rauw witloof. Snijd de uien en een paar knoflookteentjes in fijne brunoise. Leg die op z’n minst een half uurtje te week in een marinade van witte balsamico met een scheut olijfolie. Meng nu alle ingrediënten, marinade inbegrepen, met een handvol gescheurde basilicumblaadjes en breng op smaak met een beetje zout. Zet de bereiding een tijdje in de koelkast voor het opdienen. Perfect als bijgerecht, in een Italiaans menu of bijvoorbeeld bij een zomerse vbarbecue.
ingrediënten - info cumelo radicchio knoflook
De échte benaming van ‘cumelo’ is barattiere. Het is een vrucht die in hoofdzaak gekweekt wordt in Puglia, maar ook in Noord-Afrika en meer bepaald in Tunesië. Wat het zo bijzonder maakt, is de smaak. Je proeft ervan en twijfelt écht of je nu een komkommer, dan wel een meloen aan het eten bent. Een ‘cumelo’ dus, samentrekking van komkommer en meloen. Het zou een soort ‘vergeten vrucht’ kunnen zijn, ware het niet dat diverse supermarkten in onze streken het beginnen op te nemen in hun aanbod. Proberen dus, het loont de moeite en je kan ermee scoren bij nietsvermoedende tafelgenoten…
Cuisine Créative Recettes en français
Deel je recepten:  Facebookgroep CreatiefKoken

cumelo salade

de              passie Creatief Koken kookvurige Cuisine Créative Recettes en français Deel je recepten:  Facebookgroep CreatiefKoken Bereiding
Halveer de cumelo’s, haal de pitjes eruit en verdeel ze in halvemaantjes. Schil die, zodat je zuiver vruchtvlees overhoud. Snijd dat in hapklare partjes. Snijd de onderkant van een paar radicchio’s weg en snijd ze in reepjes zoals je zou doen met rauw witloof. Snijd de uien en een paar knoflookteentjes in fijne brunoise. Leg die op z’n minst een half uurtje te week in een marinade van witte balsamico met een scheut olijfolie. Meng nu alle ingrediënten, marinade inbegrepen, met een handvol gescheurde basilicumblaadjes en breng op smaak met een beetje zout. Zet de bereiding een tijdje in de koelkast voor het opdienen. Perfect als bijgerecht, in een Italiaans menu of bijvoorbeeld bij een zomerse vbarbecue.
Ingrediënten
ingrediënten - info cumelo radicchio knoflook
uien witte balsamico olijfolie basilicum peper en zout
De échte benaming van ‘cumelo’ is barattiere. Het is een vrucht die in hoofdzaak gekweekt wordt in Puglia, maar ook in Noord-Afrika en meer bepaald in Tunesië. Wat het zo bijzonder maakt, is de smaak. Je proeft ervan en twijfelt écht of je nu een komkommer, dan wel een meloen aan het eten bent. Een ‘cumelo’ dus, samentrekking van komkommer en meloen. Het zou een soort ‘vergeten vrucht’ kunnen zijn, ware het niet dat diverse supermarkten in onze streken het beginnen op te nemen in hun aanbod. Proberen dus, het loont de moeite en je kan ermee scoren bij nietsvermoedende tafelgenoten…
privacy beleid