ontbeende kippenboutenkipkruidenculinaire roomsalieoreganobasilicumblokje kippenbouillonpeper en zoutpaprikapoeder
Voorbereiding. Hak een paar uien fijn. Plet een halve bol knoflookteentjes in de knoflookpers. Schil de puntpaprika’s, snijd ze in ringetjes en verwijder de zaadjes. Verwijder de steeltjes van de bladspinazie. Halveer de kerstomaatjes en verwijder de zaadjes. Rasp de parmezaan.Bereiding. Wentel de stukken kip in olijfolie en kruid met kipkruiden. Leg ze in een diepe ovenschotel. Bak de kip eerst onafgedekt 30 minuten in een oven voorverwarmd op 200°C. Voeg daarna een glaasje water toe en dek af. Laat nog 20 minuten garen in de oven op 185°C.Bak de uisnippers met het knoflook in een paar eetlepels olijfolie. Voeg de gesneden puntpaprika’s toe en daarna de gedroogde tomaatjes. Kruid met gehakte verse salieblaadjes en oregano. Roerbak nog een minuutje. Giet nu een half litertje of meer culinaire room in de pan. Verkruimel een blokje kippenbouillon in de room. Meng met minstens 100 gram geraspte parmezaan. Roerbak verder op middelhoog vuur tot de gewenste sausdikte bereikt is. Breng op smaak met peper, zout en eventueel een mespuntje zacht paprikapoeder. Voeg de spinazieblaadjes toe en laat ze slinken.
Leg de stukken gebraden kip in de saus en meng goed. Houd de bereiding warm tot het opdienen maar zonder te koken. Voeg net voor het opdienen de kerstomaatjes toe. Werk af met verse basilicumblaadjes. Dien op met een keuze uit contorni, bijgerechtjes, zoals chiabatta, een gemengd slaatje en gebakken krieltjes.
‘‘Pollo alla toscana in salsa di crema di parmigiano’ bestaat uit stukken gebraden kip in een fluweelzachte roomsaus met Parmezaan. De toevoeging van jonge spinazie maakt de smaakervaring nog rijker. Dit is waarschijnlijk één van de beste manieren om kip op z’n Italiaans klaar te maken. En een voltreffer aan tafel, gewaardeerd door groot en klein.
Seizoensgebonden productenDe meeste ingrediënten in dit recept zijn het hele jaar door beschikbaar. Hier wordt van sommige vermeld wanneer ze op hun best zijn.
Voorbereiding. Hak een paar uien fijn. Plet een halve bol knoflookteentjes in de knoflookpers. Schil de puntpaprika’s, snijd ze in ringetjes en verwijder de zaadjes. Verwijder de steeltjes van de bladspinazie. Halveer de kerstomaatjes en verwijder de zaadjes. Rasp de parmezaan.Bereiding. Wentel de stukken kip in olijfolie en kruid met kipkruiden. Leg ze in een diepe ovenschotel. Bak de kip eerst onafgedekt 30 minuten in een oven voorverwarmd op 200°C. Voeg daarna een glaasje water toe en dek af. Laat nog 20 minuten garen in de oven op 185°C.Bak de uisnippers met het knoflook in een paar eetlepels olijfolie. Voeg de gesneden puntpaprika’s toe en daarna de gedroogde tomaatjes. Kruid met gehakte verse salieblaadjes en oregano. Roerbak nog een minuutje. Giet nu een half litertje of meer culinaire room in de pan. Verkruimel een blokje kippenbouillon in de room. Meng met minstens 100 gram geraspte parmezaan. Roerbak verder op middelhoog vuur tot de gewenste sausdikte bereikt is. Breng op smaak met peper, zout en eventueel een mespuntje zacht paprikapoeder. Voeg de spinazieblaadjes toe en laat ze slinken.
ontbeende kippenboutenkipkruidenculinaire roomsalieoreganobasilicumblokje kippenbouillonpeper en zoutpaprikapoeder
Leg de stukken gebraden kip in de saus en meng goed. Houd de bereiding warm tot het opdienen maar zonder te koken. Voeg net voor het opdienen de kerstomaatjes toe. Werk af met verse basilicumblaadjes. Dien op met een keuze uit contorni, bijgerechtjes, zoals chiabatta, een gemengd slaatje en gebakken krieltjes.
‘‘Pollo alla toscana in salsa di crema di parmigiano’ bestaat uit stukken gebraden kip in een fluweelzachte roomsaus met Parmezaan. De toevoeging van jonge spinazie maakt de smaakervaring nog rijker. Dit is waarschijnlijk één van de beste manieren om kip op z’n Italiaans klaar te maken. En een voltreffer aan tafel, gewaardeerd door groot en klein.
Hoeveelhedenvaningrediëntenworden slechtsvermeldalshetéchtnodigis.Zelf dejuistekeuzesmakenbijdeuitvoering vaneenrecept,metjouwpassievoorhet kookvuur, dat is creatief koken!