kip in roomsaus op Toscaanse wijze

kip in roomsaus op Toscaanse wijze

de              passie Creatief Koken kookvurige
ontbeende kippenbouten kipkruiden culinaire room salie oregano basilicum blokje kippenbouillon peper en zout paprikapoeder
Voorbereiding. Hak een paar uien fijn. Plet een halve bol knoflookteentjes in de knoflookpers. Schil de puntpaprika’s, snijd ze in ringetjes en verwijder de zaadjes. Verwijder de steeltjes van de bladspinazie. Halveer de kerstomaatjes en verwijder de zaadjes. Rasp de Parmezaan. Bereiding. Wentel de stukken kip in olijfolie en kruid met kipkruiden. Leg ze in een diepe ovenschotel. Bak de kip eerst onafgedekt 30 minuten in een oven voorverwarmd op 200°C. Voeg daarna een glaasje water toe en dek af. Laat nog 20 minuten garen in de oven op 185°C. Bak de uisnippers met het knoflook in een paar eetlepels olijfolie. Voeg de gesneden puntpaprika’s toe en daarna de gedroogde tomaatjes. Kruid met gehakte verse salieblaadjes en oregano. Roerbak nog een minuutje. Giet nu een half litertje of meer culinaire room in de pan. Verkruimel een blokje kippenbouillon in de room. Meng met minstens 100 gram geraspte Parmezaan. Roerbak verder op middelhoog vuur tot de gewenste sausdikte bereikt is. Breng op smaak met peper, zout en eventueel een mespuntje zacht paprikapoeder. Voeg de spinazieblaadjes toe en laat ze slinken.
ingrediënten - info rode uien knoflook puntpaprika’s jonge bladspinazie kerstomaatjes gedroogde tomaatjes Parmezaan olijfolie
Leg de stukken gebraden kip in de saus en meng goed. Houd de bereiding warm tot het opdienen maar zonder te koken. Voeg net voor het opdienen de kerstomaatjes toe. Werk af met verse basilicumblaadjes. Dien op met een keuze uit contorni, bijgerechtjes, zoals chiabatta, een gemengd slaatje en gebakken krieltjes.
‘‘Pollo alla toscana in salsa di crema di parmigiano’ bestaat uit stukken gebraden kip in een fluweelzachte roomsaus met Parmezaan. De toevoeging van jonge spinazie maakt de smaakervaring nog rijker. Dit is waarschijnlijk één van de beste manieren om kip op z’n Italiaans klaar te maken. En een voltreffer aan tafel, gewaardeerd door groot en klein.
Cuisine Créative Recettes en français
Deel je recepten:  Facebookgroep CreatiefKoken

kip in roomsaus

op Toscaanse wijze

de              passie Creatief Koken kookvurige Cuisine Créative Recettes en français Deel je recepten:  Facebookgroep CreatiefKoken Bereiding
Voorbereiding. Hak een paar uien fijn. Plet een halve bol knoflookteentjes in de knoflookpers. Schil de puntpaprika’s, snijd ze in ringetjes en verwijder de zaadjes. Verwijder de steeltjes van de bladspinazie. Halveer de kerstomaatjes en verwijder de zaadjes. Rasp de Parmezaan. Bereiding. Wentel de stukken kip in olijfolie en kruid met kipkruiden. Leg ze in een diepe ovenschotel. Bak de kip eerst onafgedekt 30 minuten in een oven voorverwarmd op 200°C. Voeg daarna een glaasje water toe en dek af. Laat nog 20 minuten garen in de oven op 185°C. Bak de uisnippers met het knoflook in een paar eetlepels olijfolie. Voeg de gesneden puntpaprika’s toe en daarna de gedroogde tomaatjes. Kruid met gehakte verse salieblaadjes en oregano. Roerbak nog een minuutje. Giet nu een half litertje of meer culinaire room in de pan. Verkruimel een blokje kippenbouillon in de room. Meng met minstens 100 gram geraspte Parmezaan. Roerbak verder op middelhoog vuur tot de gewenste sausdikte bereikt is. Breng op smaak met peper, zout en eventueel een mespuntje zacht paprikapoeder. Voeg de spinazieblaadjes toe en laat ze slinken.
Ingrediënten
ingrediënten - info rode uien knoflook puntpaprika’s jonge bladspinazie kerstomaatjes gedroogde tomaatjes Parmezaan olijfolie
ontbeende kippenbouten kipkruiden culinaire room salie oregano basilicum blokje kippenbouillon peper en zout paprikapoeder
Leg de stukken gebraden kip in de saus en meng goed. Houd de bereiding warm tot het opdienen maar zonder te koken. Voeg net voor het opdienen de kerstomaatjes toe. Werk af met verse basilicumblaadjes. Dien op met een keuze uit contorni, bijgerechtjes, zoals chiabatta, een gemengd slaatje en gebakken krieltjes.
‘‘Pollo alla toscana in salsa di crema di parmigiano’ bestaat uit stukken gebraden kip in een fluweelzachte roomsaus met Parmezaan. De toevoeging van jonge spinazie maakt de smaakervaring nog rijker. Dit is waarschijnlijk één van de beste manieren om kip op z’n Italiaans klaar te maken. En een voltreffer aan tafel, gewaardeerd door groot en klein.
privacy beleid