pollo con mole poblano
ingrediënten - info olijfolie uien knoflook jalapeño pepertje chilipoeder vloeiende bloem kaneelpoeder
De mole poblano. Snijd de uien grof en bak ze tot ze zacht en doorschijnend zijn in wat olijfolie. Voeg een paar teentjes gehakt knoflook en een leeggemaakt en fijngesneden jalapeñopepertje toe. Laat de bereiding nog een minuutje stoven. Voeg dan 2 eetlepels vloeiende bloem toe, meng goed en roerbak een minuutje. Giet er nu al roerend warme groentebouillon bij tot de gewenste sausdikte bereikt is. Voeg de kruiding toe: gelijke hoeveelheden chilipoeder, kaneelpoeder, komijnpoeder en gedroogde oregano. Laat nog een tiental minuutjes sudderen om de smaken goed te mengen. Neem een droge antikleefpan en rooster een paar eetlepels amandelpoeder tot het begint te kleuren. Meng het poeder met de rest van de bereiding. Zet een staafmixer in de pot en pureer tot een gladde saus. Voeg een paar eetlepels tomatenpuree en cacaopoeder toe. Meng goed. Overdrijf niet met het cacaopoeder, want de smaak mag niet overheersen. Breng tot slot verder op smaak met wat peper en zout. Serveer warm bij pulled chicken of bij een andere bereiding met kip.

pollo con mole poblano

de              passie Creatief Koken kookvurige
komijnpoeder gedroogde oregano groentebouillon amandelpoeder tomatenpuree ongezoet cacaopoeder peper en zeezout kip
De kip. Braad een volledige kip in de oven. verwijder het vel van de kippenborst en de billen. Verwijder het karkas en de botten. Trek het kippenvlees in stukken. Bak die in een hete pan met wat olie tot ze krokant zijn. Kruid met peper en zout. Deze bereiding past perfect bij de mole poblano saus en kan dienen om tortilla’s te vullen.
Dit gerecht dateert uit de tijd van de Azteken. Het is uitgeroepen tot Mexicaans nationaal gerecht. De saus heeft talloze varianten, met enkele gemeenschappelijke kenmerken: een mix van peper en tomaten, noten en zaden, diverse kruiden en meestal ook cacaopoeder. De smaakervaring is voor ons erop of eronder. Je vind dit de max ofwel wil je dit nooit meer op je bord hebben.
Cuisine Créative Recettes en français
Deel je recepten:  Facebookgroep CreatiefKoken

pollo con

mole poblano

ingrediënten - info olijfolie uien knoflook jalapeño pepertje chilipoeder vloeiende bloem kaneelpoeder
De mole poblano. Snijd de uien grof en bak ze tot ze zacht en doorschijnend zijn in wat olijfolie. Voeg een paar teentjes gehakt knoflook en een leeggemaakt en fijngesneden jalapeñopepertje toe. Laat de bereiding nog een minuutje stoven. Voeg dan 2 eetlepels vloeiende bloem toe, meng goed en roerbak een minuutje. Giet er nu al roerend warme groentebouillon bij tot de gewenste sausdikte bereikt is. Voeg de kruiding toe: gelijke hoeveelheden chilipoeder, kaneelpoeder, komijnpoeder en gedroogde oregano. Laat nog een tiental minuutjes sudderen om de smaken goed te mengen. Neem een droge antikleefpan en rooster een paar eetlepels amandelpoeder tot het begint te kleuren. Meng het poeder met de rest van de bereiding. Zet een staafmixer in de pot en pureer tot een gladde saus. Voeg een paar eetlepels tomatenpuree en cacaopoeder toe. Meng goed. Overdrijf niet met het cacaopoeder, want de smaak mag niet overheersen. Breng tot slot verder op smaak met wat peper en zout. Serveer warm bij pulled chicken of bij een andere bereiding met kip.
Ingrediënten Bereiding
komijnpoeder gedroogde oregano groentebouillon amandelpoeder tomatenpuree ongezoet cacaopoeder peper en zeezout kip
de              passie Creatief Koken kookvurige Cuisine Créative Recettes en français Deel je recepten:  Facebookgroep CreatiefKoken
De kip. Braad een volledige kip in de oven. verwijder het vel van de kippenborst en de billen. Verwijder het karkas en de botten. Trek het kippenvlees in stukken. Bak die in een hete pan met wat olie tot ze krokant zijn. Kruid met peper en zout. Deze bereiding past perfect bij de mole poblano saus en kan dienen om tortilla’s te vullen.
Dit gerecht dateert uit de tijd van de Azteken. Het is uitgeroepen tot Mexicaans nationaal gerecht. De saus heeft talloze varianten, met enkele gemeenschappelijke kenmerken: een mix van peper en tomaten, noten en zaden, diverse kruiden en meestal ook cacaopoeder. De smaakervaring is voor ons erop of eronder. Je vind dit de max ofwel wil je dit nooit meer op je bord hebben.
privacy beleid