cremoso al grana
padano con aceto
balsamico
De kaasbereiding. Breng de inhoud van een
flesje volle room aan de kook. Meng met 2
gram agar agar en laat nog een minuutje
doorkoken. Verminder het vuur tot onder het
kookpunt en meng de room met de inhoud van
een potje mascarpone. Breng op smaak met
peper, zout en een paar flinke scheuten witte
balsamico. Die moet je duidelijk proeven in de
bereiding.
balsamico
parmezaanschilfers
perzik
pistachenootjes
oude rode balsamico
balsamicoparels
Meng af het vuur met ongeveer 100 gram fijn
geraspte grana padano. Deze kaas moet
volledig opgaan in het mengsel. Blijf kloppen
met een garde tot alle korrels uit het mengsel
verdwenen zijn en je een homogene massa
hebt.
Bekleed een platte glazen kom met folie. Giet
het kaasmengsel erin en zorg ervoor dat het
overal even dik is en het oppervlak glad. Dek af
en laat afkoelen. Zet de kom daarna in de
koelkast tot de bereiding volledig opgesteven
is.
Ondertussen. Snijd een ongeschilde perzik op
dunne schijven. Maak schilfers van een blok
Parmezaan. Plet een handvol pistachenootjes
in een vijzel. Draai een paar plakjes prosciutto,
gedroogde Italiaanse ham, type Parmaham op
roosjes.
Het bord. Haal de kom uit de frigo, verwijder de
folie en stort de inhoud op je werkblad. Snijd er
met een scherp mes balkjes uit, 4 per bord en
allemaal even lang, breed en dik. Stapel de
balkjes zoals omgevallen dominostenen op het
bord. Leg er naar eigen inzicht en inspiratie de
hamroosjes bij, steek er de schijfjes perzik
tussen, garneer met oude rode balsamico,
balsamicoparels en de pistache. Werk af met
parmezaanschilfers. Geniet van het succes aan
tafel.
mascarpone
grana padano
room
agar agar
prosciutto
Hoeveelheden
van
ingrediënten
worden
slechts
vermeld
als
het
écht
nodig
is.
Zelf
de
juiste
keuzes
maken
bij
de
uitvoering
van
een
recept,
met
jouw
passie
voor
het
kookvuur, dat is
creatief koken
!
kruimelpad: