kip adobo

kip adobo

witte wijnazijn laurier bruine suiker peperkorrels uien
Kip Adobo is het nationale gerecht van de Filippijnen. Zoals vaak het geval is met traditionele gerechten, zijn er ook hier verschillende variaties mogelijk. Maar de basisingrediënten van dit gerecht komen altijd terug en dat zijn: sojasaus, knoflook, azijn, zwarte peper, laurier en suiker. Nog een weetje: “Adobo” komt van het Spaanse “adobar”, wat “marineren” betekent. Dat gebeurt met de kip in azijn en sojasaus.
Leg de kip in de saus, sluit het deksel en laat 20 minuten sudderen. Haal dan het deksel van de pan en laat de bereiding nog een paar minuten uitdampen. Je kan de saus binden indien gewenst, met wat maïszetmeel opgelost in water. Serveer met rijst of in vervanging, bloemkoolrijst. Werk af met verse koriander of gesnipperde lente-uitjes.
Marineer de kip een uurtje in knoflookpasta met een scheutje azijn en veel sojasaus. Bak de kip daarna in een pan met een bodem wokolie. Haal de stukken kip uit de pan en bak in dezelfde pan gesneden uien en een volledige bol gepelde en geplette teentjes knoflook. Voeg naar smaak sojasaus en azijn toe. Leg een paar laurierblaadjes en een eetlepel peperkorrels in de pan. Meng met een paar eetlepels bruine suiker.
ingrediënten - info kippendijen wokolie sojasaus
Creatief Koken de              passie kookvurige

kip adobo

Bereiding
Kip Adobo is het nationale gerecht van de Filippijnen. Zoals vaak het geval is met traditionele gerechten, zijn er ook hier verschillende variaties mogelijk. Maar de basisingrediënten van dit gerecht komen altijd terug en dat zijn: sojasaus, knoflook, azijn, zwarte peper, laurier en suiker. Nog een weetje: “Adobo” komt van het Spaanse “adobar”, wat “marineren” betekent. Dat gebeurt met de kip in azijn en sojasaus.
Marineer de kip een uurtje in knoflookpasta met een scheutje azijn en veel sojasaus. Bak de kip daarna in een pan met een bodem wokolie. Haal de stukken kip uit de pan en bak in dezelfde pan gesneden uien en een volledige bol gepelde en geplette teentjes knoflook. Voeg naar smaak sojasaus en azijn toe. Leg een paar laurierblaadjes en een eetlepel peperkorrels in de pan. Meng met een paar eetlepels bruine suiker.
Ingrediënten
ingrediënten - info kippendijen wokolie sojasaus
witte wijnazijn laurier bruine suiker peperkorrels uien
Leg de kip in de saus, sluit het deksel en laat 20 minuten sudderen. Haal dan het deksel van de pan en laat de bereiding nog een paar minuten uitdampen. Je kan de saus binden indien gewenst, met wat maïszetmeel opgelost in water. Serveer met rijst of in vervanging, bloemkoolrijst. Werk af met verse koriander of gesnipperde lente-uitjes.
receptfiche receptfiche Cuisine Créative Recettes en français
privacy beleid de              passie Creatief Koken kookvurige de              passie Creatief Koken kookvurige