tikka masala
Voorbereiding
Snijd de rode uien, het knoflook en de paprika’s
in een fijne brunoise. Schil een stuk verse
gember. Pluk blaadjes verse koriander. Haal de
zaadjes uit een chilipepertje en hak het
vruchtvlees fijn. Snijd de kippenborst in grote
stukken.
Bereiding
Bak de kippenbrokken rondom bruin in wat
olijfolie. Kruid met peper en zout. Stoof de uien,
knoflook en paprika en chilipepertje in een
diepe kasserol in wat olijfolie. Voeg geraspte
gember toe en laat even verder stoven.
garam masala
knoflook
gember
rode chilipeper
yoghurt
olijfolie
Tikka Masala is een Indisch stoofpotje met
kip. Er bestaan, zoals vaak bij
typegerechten, talrijke varianten. Soms
wordt er kokosmelk in verwerkt. In deze
versie blijf ik bij een meer klassieke
bereiding met yoghurt.
Om je eigen kruidenmengeling van garam
masala maken, heb je volgende
ingrediënten nodig, allen in poedervorm:
koriander, komijn, kardemom. Dat zijn de
hoofd-bestanddelen, die zeker de helft van
de mix uitmaken. Vul deze aan met peper,
kurkuma, nootmuskaat, gember, kruidnagel,
laurier, kaneel, chili, zout, oregano, knoflook
en cayennepeper. Bepaal zelf de
verhouding. Niets leuker dan
experimenteren tot je het WOW-moment
beleeft!
Voeg nu de tomatenpulp en een glas
kippenbouillon toe. Kruid naar smaak met
garam masala. Meng goed en voeg de
gebakken kip toe. Roer om, sluit het deksel en
laat minstens een half uurtje sudderen.
Roer net voor het opdienen een potje yoghurt
en een handvol verse korianderblaadjes door
de bereiding. Laat niet meer koken, maar breng
wel op de juiste temperatuur om te kunnen
serveren.
Op het bord
Een portie tikka masala, afgewerkt met plukjes
verse koriander. Dien op met rijst of noedels.
Hoeveelheden
van
ingrediënten
worden
slechts
vermeld
als
het
écht
nodig
is.
Zelf
de
juiste
keuzes
maken
bij
de
uitvoering
van
een
recept,
met
jouw
passie
voor
het
kookvuur, dat is
creatief koken
!
selectie:
kruimelpad:
meer recepten met pluimvee: