tikka masala

tikka masala

garam masala knoflook gember rode chilipeper yoghurt olijfolie
Voorbereiding Snijd de rode uien, het knoflook en de paprika’s in een fijne brunoise. Schil een stuk verse gember. Pluk blaadjes verse koriander. Haal de zaadjes uit een chilipepertje en hak het vruchtvlees fijn. Snijd de kippenborst in grote stukken. Bereiding Bak de kippenbrokken rondom bruin in wat olijfolie. Kruid met peper en zout. Stoof de uien, knoflook en paprika en chilipepertje in een diepe kasserol in wat olijfolie. Voeg geraspte gember toe en laat even verder stoven.
Tikka Masala is een Indisch stoofpotje met kip. Er bestaan, zoals vaak bij typegerechten, talrijke varianten. Soms wordt er kokosmelk in verwerkt. In deze versie blijf ik bij een meer klassieke bereiding met yoghurt. Om je eigen kruidenmengeling van garam masala maken, heb je volgende ingrediënten nodig, allen in poedervorm: koriander, komijn, kardemom. Dat zijn de hoofd- bestanddelen, die zeker de helft van de mix uitmaken. Vul deze aan met peper, kurkuma, nootmuskaat, gember, kruidnagel, laurier, kaneel, chili, zout, oregano, knoflook en cayennepeper. Bepaal zelf de verhouding. Niets leuker dan experimenteren tot je het WOW-moment beleeft!
Voeg nu de tomatenpulp en een glas kippenbouillon toe. Kruid naar smaak met garam masala. Meng goed en voeg de gebakken kip toe. Roer om, sluit het deksel en laat minstens een half uurtje sudderen. Roer net voor het opdienen een potje yoghurt en een handvol verse korianderblaadjes door de bereiding. Laat niet meer koken, maar breng wel op de juiste temperatuur om te kunnen serveren. Op het bord Een portie tikka masala, afgewerkt met plukjes verse koriander. Dien op met rijst of noedels.
kipfilet rode uien rode puntpaprika’s tomatenpulp kippenbouillon
Creatief Koken de              passie kookvurige
print

tikka masala

Voorbereiding Snijd de rode uien, het knoflook en de paprika’s in een fijne brunoise. Schil een stuk verse gember. Pluk blaadjes verse koriander. Haal de zaadjes uit een chilipepertje en hak het vruchtvlees fijn. Snijd de kippenborst in grote stukken. Bereiding Bak de kippenbrokken rondom bruin in wat olijfolie. Kruid met peper en zout. Stoof de uien, knoflook en paprika en chilipepertje in een diepe kasserol in wat olijfolie. Voeg geraspte gember toe en laat even verder stoven.
garam masala knoflook gember rode chilipeper yoghurt olijfolie
Tikka Masala is een Indisch stoofpotje met kip. Er bestaan, zoals vaak bij typegerechten, talrijke varianten. Soms wordt er kokosmelk in verwerkt. In deze versie blijf ik bij een meer klassieke bereiding met yoghurt. Om je eigen kruidenmengeling van garam masala maken, heb je volgende ingrediënten nodig, allen in poedervorm: koriander, komijn, kardemom. Dat zijn de hoofd-bestanddelen, die zeker de helft van de mix uitmaken. Vul deze aan met peper, kurkuma, nootmuskaat, gember, kruidnagel, laurier, kaneel, chili, zout, oregano, knoflook en cayennepeper. Bepaal zelf de verhouding. Niets leuker dan experimenteren tot je het WOW-moment beleeft!
Voeg nu de tomatenpulp en een glas kippenbouillon toe. Kruid naar smaak met garam masala. Meng goed en voeg de gebakken kip toe. Roer om, sluit het deksel en laat minstens een half uurtje sudderen. Roer net voor het opdienen een potje yoghurt en een handvol verse korianderblaadjes door de bereiding. Laat niet meer koken, maar breng wel op de juiste temperatuur om te kunnen serveren. Op het bord Een portie tikka masala, afgewerkt met plukjes verse koriander. Dien op met rijst of noedels.
kipfilet rode uien rode puntpaprika’s tomatenpulp kippenbouillon
INGREDIËNTEN
Hoeveelheden van ingrediënten worden slechts vermeld als het écht nodig is. Zelf de juiste keuzes maken bij de uitvoering van een recept, met jouw passie voor het kookvuur, dat is creatief koken !
BEREIDING INFO @ RECEPT De meeste ingrediënten in dit recept zijn het hele jaar door beschikbaar. Hier wordt van sommige vermeld wanneer ze op hun best zijn.  seizoensgebonden producten: print recept print print print recept recept 01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06 rode uien 01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06 paprika's knoflook (verse)  01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06 01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06 verse gember
selectie:
kruimelpad:
meer recepten met pluimvee:
de              passie Creatief Koken kookvurige