fiori di zucca fritti
gebakken
courgettebloemen
Borstel de bloemen schoon en verwijder de
stamper. Snijd de stengels weg.
Zet drie bakjes klaar, één met fijne bloem, een
met losgeklopte eieren en een met
paneermeel. Rol de courgettebloemen door de
bloem en zorg ervoor dat ze er volledig mee
bestoven zijn. Neem ze bij het groene uiteinde
vast en haal ze door het losgeklopt ei. Rol ze
tenslotte door het paneermeel en wees daar
niet te zuinig mee.
Voor wie zelf courgettes kweekt: gooi de
bloemen niet weg, gebruik ze in de keuken.
Bij ons zijn ze moeilijk te vinden in de
winkel. Let op de kwaliteit, de bloemkelk
moet stevig zijn, zonder slappe
bloemblaadjes.
paneermeel
vloeiende bloem
olijfolie
zout
Zet de bakplaat 15 minuten in een oven
voorverwarmd op 185°C. Controleer of ze mooi
goudbruin en knapperig zijn. Bestrooi met een
snuifje zout of parmezaan en serveer warm met
een flesje olijfolie.
Je kan deze gebakken courgettebloemen
opdienen als knapperig borrelhapje of als
bijgerecht bij het hoofdgerecht in een Italiaanse
menu-opbouw.
courgettebloemen
eieren
Hoeveelheden
van
ingrediënten
worden
slechts
vermeld
als
het
écht
nodig
is.
Zelf
de
juiste
keuzes
maken
bij
de
uitvoering
van
een
recept,
met
jouw
passie
voor
het
kookvuur, dat is
creatief koken
!
selectie:
kruimelpad:
meer vegetarische recepten:
Leg ze terwijl je ze maakt op een met
bakpapier beklede bakplaat of op een grillbakje
voor de barbecue. Bestuif de bloemen met
olijfoliespray.