gebakken courgettebloemen
ingrediënten - info courgettebloemen eieren
Borstel de bloemen schoon en verwijder de stamper. Snijd de stengels weg. Zet drie bakjes klaar, één met fijne bloem, een met losgeklopte eieren en een met paneermeel. Rol de courgettebloemen door de bloem en zorg ervoor dat ze er volledig mee bestoven zijn. Neem ze bij het groene uiteinde vast en haal ze door het losgeklopt ei. Rol ze tenslotte door het paneermeel en wees daar niet te zuinig mee. Leg ze terwijl je ze maakt op een met bakpapier beklede bakplaat of op een grillebakje voor de barbecue. Bestuif de bloemen met olijfoliespray.

fiori di zucca fritti - gebakken courgettebloemen

Voor wie zelf courgettes kweekt: gooi de bloemen niet weg, gebruik ze in de keuken. Bij ons zijn ze moeilijk te vinden in de winkel. Let op de kwaliteit, de bloemkelk moet stevig zijn, zonder slappe bloemblaadjes.
de              passie Creatief Koken kookvurige
paneermeel vloeiende bloem olijfolie zout
Andere recepten met courgettebloemen:
Zet de bakplaat 15 minuten in een oven voorverwarmd op 185°C. Controleer of ze mooi goudbruin en knapperig zijn. Bestrooi met een snuifje zout en serveer warm. Je kan deze gebakken courgettebloemen opdienen als knapperig borrelhapje of als bijgerecht bij het hoofdgerecht in een Italiaanse menu-opbouw.
Cuisine Créative Recettes en français
Deel je recepten:  Facebookgroep CreatiefKoken

fiori di zucca fritti

gebakken

courgettebloemen

ingrediënten - info courgettebloemen eieren
Borstel de bloemen schoon en verwijder de stamper. Snijd de stengels weg. Zet drie bakjes klaar, één met fijne bloem, een met losgeklopte eieren en een met paneermeel. Rol de courgettebloemen door de bloem en zorg ervoor dat ze er volledig mee bestoven zijn. Neem ze bij het groene uiteinde vast en haal ze door het losgeklopt ei. Rol ze tenslotte door het paneermeel en wees daar niet te zuinig mee. Leg ze terwijl je ze maakt op een met bakpapier beklede bakplaat of op een grillebakje voor de barbecue. Bestuif de bloemen met olijfoliespray.
Voor wie zelf courgettes kweekt: gooi de bloemen niet weg, gebruik ze in de keuken. Bij ons zijn ze moeilijk te vinden in de winkel. Let op de kwaliteit, de bloemkelk moet stevig zijn, zonder slappe bloemblaadjes.
Ingrediënten Bereiding
paneermeel vloeiende bloem olijfolie zout
de              passie Creatief Koken kookvurige Cuisine Créative Recettes en français Deel je recepten:  Facebookgroep CreatiefKoken gebakken courgettebloemen 2
Zet de bakplaat 15 minuten in een oven voorverwarmd op 185°C. Controleer of ze mooi goudbruin en knapperig zijn. Bestrooi met een snuifje zout en serveer warm. Je kan deze gebakken courgettebloemen opdienen als knapperig borrelhapje of als bijgerecht bij het hoofdgerecht in een Italiaanse menu-opbouw.
Andere recepten met courgettebloemen:
privacy beleid