broodjes
frankfurter worstjes
Met de hotdog maker: gebruik een hotdog apparaatje (zie
foto) waarbij het afgetopte broodje opgewarmd wordt op een
staaf en de worstjes in een afzonderlijk compartiment.
Op de klassieke manier: warm de broodjes op in de oven.
hotdog
Je houdt het niet voor mogelijk, maar in de Verenigde
Staten is de derde woensdag van juli uitgeroepen tot
‘National Hotdog Day’.
Sinds 1994 bestaat er zelfs een ‘National Hot Dog and
Sausage Council’, zeg maar het broederschap van de
warme hond.
Nu terug serieus. Op het thema ‘hotdog’ zijn er uiteraard
een reeks varianten mogelijk.
Zeer gebruikelijk is het bijvoorbeeld om het broodje open
te snijden, zonder aftoppen. Beleg het met warme
zuurkool met wijn, mosterd en daarop een flink uit de
kluiten gewassen warme Frankfurter.
En dit is één van de weinig gerechten die béter smaken
aan een kraampje op festivals of andere evenementen
dan thuis.
Maar dat zal wel te maken hebben met met het typische
sfeertje dat samengaat met het nuttigen van dit streetfood
toppertje.
Snijd één topje af en duw de steel van een houten lepel in het
broodkruim om een schacht te maken voor de saus en worst.
De vulling in beide versies: spuit een saus naar keuze in de
schacht, bijvoorbeeld mosterd en of ketchup en laat er een
opgewarmde Frankfurter inglijden.
mosterd of ketchup
facultatief: warme zuurkool