hotdog
broodjes frankfurter worstjes
Met de hotdog maker: gebruik een hotdog apparaatje (zie foto) waarbij het afgetopte broodje opgewarmd wordt op een staaf en de worstjes in een afzonderlijk compartiment. Op de klassieke manier: warm de broodjes op in de oven.

hotdog

Je houdt het niet voor mogelijk, maar in de Verenigde Staten is de derde woensdag van juli uitgeroepen tot ‘National Hotdog Day’. Sinds 1994 bestaat er zelfs een ‘National Hot Dog and Sausage Council’, zeg maar het broederschap van de warme hond. Nu terug serieus. Op het thema ‘hotdog’ zijn er uiteraard een reeks varianten mogelijk. Zeer gebruikelijk is het bijvoorbeeld om het broodje open te snijden, zonder aftoppen. Beleg het met warme zuurkool met wijn, mosterd en daarop een flink uit de kluiten gewassen warme Frankfurter. En dit is één van de weinig gerechten die béter smaken aan een kraampje op festivals of andere evenementen dan thuis. Maar dat zal wel te maken hebben met met het typische sfeertje dat samengaat met het nuttigen van dit streetfood toppertje.
Snijd één topje af en duw de steel van een houten lepel in het broodkruim om een schacht te maken voor de saus en worst. De vulling in beide versies: spuit een saus naar keuze in de schacht, bijvoorbeeld mosterd en of ketchup en laat er een opgewarmde Frankfurter inglijden.
mosterd of ketchup facultatief: warme zuurkool
Creatief Koken de              passie kookvurige print

hotdog

broodjes frankfurter worstjes
Met de hotdog maker: gebruik een hotdog apparaatje (zie foto) waarbij het afgetopte broodje opgewarmd wordt op een staaf en de worstjes in een afzonderlijk compartiment. Op de klassieke manier: warm de broodjes op in de oven.
Je houdt het niet voor mogelijk, maar in de Verenigde Staten is de derde woensdag van juli uitgeroepen tot ‘National Hotdog Day’. Sinds 1994 bestaat er zelfs een ‘National Hot Dog and Sausage Council’, zeg maar het broederschap van de warme hond. Nu terug serieus. Op het thema ‘hotdog’ zijn er uiteraard een reeks varianten mogelijk. Zeer gebruikelijk is het bijvoorbeeld om het broodje open te snijden, zonder aftoppen. Beleg het met warme zuurkool met wijn, mosterd en daarop een flink uit de kluiten gewassen warme Frankfurter. En dit is één van de weinig gerechten die béter smaken aan een kraampje op festivals of andere evenementen dan thuis. Maar dat zal wel te maken hebben met met het typische sfeertje dat samengaat met het nuttigen van dit streetfood toppertje.
Ingrediënten Bereiding
Snijd één topje af en duw de steel van een houten lepel in het broodkruim om een schacht te maken voor de saus en worst. De vulling in beide versies: spuit een saus naar keuze in de schacht, bijvoorbeeld mosterd en of ketchup en laat er een opgewarmde Frankfurter inglijden.
mosterd of ketchup facultatief: warme zuurkool
receptfiche receptfiche de              passie Creatief Koken kookvurige