hotdog
Met de hotdog maker: gebruik een hotdog
apparaatje (zie foto) waarbij het afgetopte
broodje opgewarmd wordt op een staaf en
de worstjes in een afzonderlijk compartiment.
Op de klassieke manier: warm de broodjes
op in de oven.
Je houdt het niet voor mogelijk, maar in de
Verenigde Staten is de derde woensdag van
juli uitgeroepen tot ‘National Hotdog Day’.
Sinds 1994 bestaat er zelfs een ‘National Hot
Dog and Sausage Council’, zeg maar het
broederschap van de warme hond.
Nu terug serieus. Op het thema ‘hotdog’ zijn
er uiteraard een reeks varianten mogelijk.
Zeer gebruikelijk is het bijvoorbeeld om het
broodje open te snijden, zonder aftoppen.
Beleg het met warme zuurkool met wijn,
mosterd en daarop een flink uit de kluiten
gewassen warme Frankfurter.
En dit is één van de weinig gerechten die
béter smaken aan een kraampje op festivals
of andere evenementen dan thuis.
Maar dat zal wel te maken hebben met met
het typische sfeertje dat samengaat met het
nuttigen van dit streetfood toppertje.
Snijd één topje af en duw de steel van een
houten lepel in het broodkruim om een schacht
te maken voor de saus en worst.
De vulling in beide versies: spuit een saus naar
keuze in de schacht, bijvoorbeeld mosterd en of
ketchup en laat er een opgewarmde Frankfurter
inglijden.
mosterd of ketchup
facultatief: warme
zuurkool
broodjes
frankfurter worstjes
Hoeveelheden
van
ingrediënten
worden
slechts
vermeld
als
het
écht
nodig
is.
Zelf
de
juiste
keuzes
maken
bij
de
uitvoering
van
een
recept,
met
jouw
passie
voor
het
kookvuur, dat is
creatief koken
!
selectie:
kruimelpad: