Basis:
wit brood
boter
eieren
jong belegen kaas
beenhesp
augurken
tomaten
peper & zout
Royal:
rosbief
gesnipperde gerookte zalm
gebakken ui
gebakken champignons
sla
basilicum
gesnipperde lente-ui
Ardense gerookte hesp
komkommerschijfjes
gebakken ontbijtspek
mayonaise
Beleg een beboterde snee getoast wit brood met kaas, ham
en een spiegelei gekruid met peper en zout. Decoreer het bord
met een waaiertje augurk en tomatenschijfjes.
In de ‘Royal’ versie kan je het bord verder afwerken met
bijkomende elementen zoals aangegeven bij de ingrediënten
in de boodschappenlijst.
uitsmijter royal
Dit is dus één van de typisch Nederlandse snacks en laat
die nu toch wel van Duitse origine zijn zeker!
Blijkt dat de oerversie ervan in Berlijn op tafel gezet werd.
De Nederlandse benaming zou dan weer uit Amsterdam
stammen.
Nadat hun shift erop zat, was dit het lievelingsontbijt van
de Amsterdamse buitenwippers van bars er dancings, .
Waar of niet, het klinkt even mooi als het smaakt.