Maak eerst de saus. Bak een gesneden ui met
geperst knoflook in arachideolie. Doe dit samen
met de geroosterde pinda’s, geraspte gember,
een chilipepertje zonder zaadjes, een schepje
tomatenconcentraat en verse koriander in de
blender en mix tot een stevige pasta.
Schep die in een kookpannetje en voeg op laag
vuur voldoende kokosmelk toe om de gewenste
consistentie te bereiken. Breng de saus op
smaak met komijnpoeder, peper en zout uit de
molen, een scheutje sojasaus, een scheutje
limoensap en bastaardsuiker, naargelang het
eindproduct meer of minder zoet moet zijn.
Voeg wat kurkuma toe voor een intensere kleur.
Als hobbykok kan je experimenteren met de
verhoudingen van de ingrediënten om je eigen
recept te ontwikkelen.
Maak spiesjes met op kubusjes gesneden
kippenwit. Bak of gril ze en serveer met de
opgewarmde saus. Hier wordt deze delicatesse
geserveerd met sojascheuten, noedels met een
eitje en een fris slaatje.
Als we een vakantietrip maken in Nederland,
dan ga ik beslist niet terug naar huis voor ik
in een eethuisje of restaurant kipsaté met
pindasaus gegeten heb.
Bij ons is dit gerechtje helaas minder
ingeburgerd en bijna nergens te vinden op
de menukaart. Zelf maken is dus de
boodschap!
Hier wordt deze delicatesse geserveerd met
sojascheuten, noedels met een eitje en een
fris slaatje.
Je kan ook kiezen voor rijst of frietjes, maar
mijn voorkeur gaat uit naar de noedels. Die
kan je trouwens ook nog krokant bakken
voor een bijkomend smaakgenot.
ongezouten pinda’s
tomatenconcentraat
kokosmelk
ui
sojasaus
bastaardsuiker
limoensap
arachideolie
peper & zout
kip
rijst, frietjes of
noedels
verse koriander
verse gember
komijnpoeder
kurkuma
chilipepertje
knoflook
Hoeveelheden
van
ingrediënten
worden
slechts
vermeld
als
het
écht
nodig
is.
Zelf
de
juiste
keuzes
maken
bij
de
uitvoering
van
een
recept,
met
jouw
passie
voor
het
kookvuur, dat is
creatief koken
!
meer recepten met pluimvee:
kruimelpad: