gebakken
mozzarella
in parmaham
Halveer een uitgelekte bol mozzarella en
omwikkel met een plak parmaham en een blad
salie langs binnen.
Maak een dressing door mosterd, azijn en olie
te mixen. Bak de pakketjes met de naad naar
beneden 2 minuten in de pan. Daarna
omdraaien en alle kanten bakken tot goudbruin.
Frituur een portie salieblaadjes in de frituurpan.
Op het bord: gemengde salade met in het
midden gebakken mozzarella. Werk af met
zwarte olijven, gedroogde kerstomaatjes,
gefrituurde salie en geschaafde parmezaan.
De productie van mozzarella gaat terug tot
de 12e eeuw. Oorspronkelijk bestond alleen
de kaas op basis van buffelmelk. Later werd
ook koemelk gebruikt.
Dat laatste heeft een gans andere structuur,
is harder en bestaat zelfs in sneetjes of in
geraspte vorm.
Buffelmozzarella is veel zachter vanbinnen
met een vlies eromheen. De smaak is voller.
Ricotta, een andere bekende kaassoort is
technisch gezien géén kaas, maar een
bijproduct van mozzarella. Het wordt
gemaakt van de wei, nadat de wrongel
verwijderd is.
witte balsamico
olijfolie
gemengde salade
gedroogde
kerstomaatjes
olijven
parmezaan
buffelmozzarella
parmaham
salie
honing
mosterd
Hoeveelheden
van
ingrediënten
worden
slechts
vermeld
als
het
écht
nodig
is.
Zelf
de
juiste
keuzes
maken
bij
de
uitvoering
van
een
recept,
met
jouw
passie
voor
het
kookvuur, dat is
creatief koken
!
selectie:
kruimelpad: