kip in mascarponesaus
ingrediënten - info kipfilets olijfolie tomatenblokjes uit blik ui knoflook peterselie
De saus: stoof gesnipperde ui, geplet knoflook en gehakte peterselie in olijfolie. Voeg een blik tomatenblokjes toe. Breng op smaak met tijm, paprikapoeder, cayennepeper, peper en zout. Voeg gescheurde basilicum toe en laat deze basis voor de saus een tiental minuten zacht sudderen. Roer dan de mascarpone door de saus. Snijd de kipfilets in grote dobbelstenen en bak ze gaar in olijfolie. Doe ze bij de saus. Werk af op het bord met een paar blaadjes verse basilicum. Dien op met pasta en parmezaan.

kip in mascarponesaus

Kip in mascarponesaus is één van de doordeweekse gerechtjes waarmee je kan scoren bij alle gezinsleden. De mascarpone is eigenlijk geen kaas, maar room die met toevoeging van wijnsteenzuur een dikke kaasachtige structuur krijgt. De volle smaak ervan in combinatie met het licht zuur- zoete van tomatenblokjes uit blik en tomatenpuree, geeft een perfecte smaakbalans. Dit is één van de weinige uitzonderingen waarbij ik een Italiaans hoofdgerecht tegen alle regels in, opdien met pasta. Maar dat, in combinatie met rijkelijk veel geschaafde parmezaan, is gewoon een ‘match made in heaven’.
paprikapoeder cayennepeper peper & zout mascarpone basilicum tijm pasta parmezaan
Creatief Koken de              passie kookvurige print

kip in

mascarponesaus

ingrediënten - info kipfilets olijfolie tomatenblokjes uit blik ui knoflook peterselie
De saus: stoof gesnipperde ui, geplet knoflook en gehakte peterselie in olijfolie. Voeg een blik tomatenblokjes toe. Breng op smaak met tijm, paprikapoeder, cayennepeper, peper en zout. Voeg gescheurde basilicum toe en laat deze basis voor de saus een tiental minuten zacht sudderen. Roer dan de mascarpone door de saus. Snijd de kipfilets in grote dobbelstenen en bak ze gaar in olijfolie. Doe ze bij de saus. Werk af op het bord met een paar blaadjes verse basilicum. Dien op met pasta en parmezaan.
Kip in mascarponesaus is één van de doordeweekse gerechtjes waarmee je kan scoren bij alle gezinsleden. De mascarpone is eigenlijk geen kaas, maar room die met toevoeging van wijnsteenzuur een dikke kaasachtige structuur krijgt. De volle smaak ervan in combinatie met het licht zuur-zoete van tomatenblokjes uit blik en tomatenpuree, geeft een perfecte smaakbalans. Dit is één van de weinige uitzonderingen waarbij ik een Italiaans hoofdgerecht tegen alle regels in, opdien met pasta. Maar dat, in combinatie met rijkelijk veel geschaafde parmezaan, is gewoon een ‘match made in heaven’.
Ingrediënten Bereiding
paprikapoeder cayennepeper peper & zout mascarpone basilicum tijm pasta parmezaan
receptfiche receptfiche
de              passie Creatief Koken kookvurige