chili con carne
‘Chili met vlees’ is de vrije vertaling van de benaming van dit gerecht. Het is van oorsprong Mexicaans. Vanaf de 19e eeuw begon het aan de verovering van de hele wereld, te beginnen met de Verenigde Staten. Die ‘verovering’ mag je bijna letterlijk nemen. In die periode zouden de soldaten van het Amerikaanse leger in de staat Texas dit gerechtje vrij vaak in hun gamellen gekwakt gekregen hebben.
Bak zuiver rundsgehakt rul in olijfolie. Sauteer in een andere pan zeer fijngehakte ui, knoflook en rode paprika. Voeg beiden samen en doe er een kruidenmix bij van zacht paprikapoeder, komijnpoeder, cayennepeper, koriander, marjolein, peper en zout. Voeg er na een paar minuutjes een groot blik tomatenpuree aan toe en meng goed tot de bereiding een egaal rode kleur heeft. Laat even sudderen en doe er dan een blik rode bonen en een blik maïskorrels bij. Meng weer alles goed en laat het indien mogelijk een tijdje rusten om de smaken te mengen. Dien warm op met gehakte peterselie en warme tortilla’s. Een beetje tabasco en/of chilisaus zorgt voor aanpassing aan het persoonlijke smakenpalet.

chili con carne

marjolein peper en zout tomatenpuree rode bonen maïskorrels peterselie tortilla’s tabasco chilisaus
zuiver rundsgehakt ui knoflook rode paprika’s zacht paprikapoeder komijn cayennepeper koriander
Creatief Koken de              passie kookvurige print

chili con carne

‘Chili met vlees’ is de vrije vertaling van de benaming van dit gerecht. Het is van oorsprong Mexicaans. Vanaf de 19e eeuw begon het aan de verovering van de hele wereld, te beginnen met de Verenigde Staten. Die ‘verovering’ mag je bijna letterlijk nemen. In die periode zouden de soldaten van het Amerikaanse leger in de staat Texas dit gerechtje vrij vaak in hun gamellen gekwakt gekregen hebben.
Bak zuiver rundsgehakt rul in olijfolie. Sauteer in een andere pan zeer fijngehakte ui, knoflook en rode paprika. Voeg beiden samen en doe er een kruidenmix bij van zacht paprikapoeder, komijnpoeder, cayennepeper, koriander, marjolein, peper en zout. Voeg er na een paar minuutjes een groot blik tomatenpuree aan toe en meng goed tot de bereiding een egaal rode kleur heeft. Laat even sudderen en doe er dan een blik rode bonen en een blik maïskorrels bij. Meng weer alles goed en laat het indien mogelijk een tijdje rusten om de smaken te mengen. Dien warm op met gehakte peterselie en warme tortilla’s. Een beetje tabasco en/of chilisaus zorgt voor aanpassing aan het persoonlijke smakenpalet.
marjolein peper en zout tomatenpuree rode bonen maïskorrels peterselie tortilla’s tabasco chilisaus
zuiver rundsgehakt ui knoflook rode paprika’s zacht paprikapoeder komijn cayennepeper koriander
INGREDIËNTEN
Hoeveelheden van ingrediënten worden slechts vermeld als het écht nodig is. Zelf de juiste keuzes maken bij de uitvoering van een recept, met jouw passie voor het kookvuur, dat is creatief koken !
BEREIDING INFO @ RECEPT De meeste ingrediënten in dit recept zijn het hele jaar door beschikbaar. Hier wordt van sommige vermeld wanneer ze op hun best zijn.  seizoensgebonden producten: print recept print print print recept recept 01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06 maïs (verse) 01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06 paprika's
kruimelpad:
meer recepten met vlees:
de              passie Creatief Koken kookvurige