chili con carne
ingrediënten - info zuiver rundsgehakt ui knoflook rode paprika’s zacht paprikapoeder komijn cayennepeper koriander
Chili met vlees is de vrije vertaling van de benaming van dit gerecht. Het is van oorsprong Mexicaans, maar al vanaf de 19e eeuw begon het aan de verovering van de hele wereld, te beginnen met de Verenigde Staten. De ‘verovering’ mag je bijna letterlijk nemen, want blijkbaar zou, in die periode reeds, het Amerikaanse leger in de staat Texas dit gerechtje vrij vaak in hun gamellen gekwakt gekregen hebben.
Bak zuiver rundsgehakt rul in olijfolie. Sauteer in een andere pan zeer fijngehakte ui, knoflook en rode paprika. Voeg beiden samen en doe er een kruidenmix bij van zacht paprikapoeder, komijnpoeder, cayennepeper, koriander, marjolein, peper en zout. Voeg er na een paar minuutjes een blik tomatenblokjes en een paar eetlepels tomatenpuree aan toe. Laat even sudderen en doe er dan een blik rode bonen en een blik maïskorrels bij. Meng alles goed en laat het indien mogelijk een tijdje rusten om de smaken te mengen. Dien warm op met gehakte peterselie en warme tortilla’s. Een beetje tabasco en/of chilisaus zorgt voor aanpassing aan het persoonlijke smakenpalet.

chili con carne

de              passie Creatief Koken kookvurige
marjolein peper en zout tomatenblokjes uit blik tomatenpuree rode bonen maïskorrels peterselie tortilla’s tabasco chilisaus
Cuisine Créative Recettes en français
Deel je recepten:  Facebookgroep CreatiefKoken

chili con carne

ingrediënten - info zuiver rundsgehakt ui knoflook rode paprika’s zacht paprikapoeder komijn cayennepeper koriander
Chili met vlees is de vrije vertaling van de benaming van dit gerecht. Het is van oorsprong Mexicaans, maar al vanaf de 19e eeuw begon het aan de verovering van de hele wereld, te beginnen met de Verenigde Staten. De ‘verovering’ mag je bijna letterlijk nemen, want blijkbaar zou, in die periode reeds, het Amerikaanse leger in de staat Texas dit gerechtje vrij vaak in hun gamellen gekwakt gekregen hebben.
Bak zuiver rundsgehakt rul in olijfolie. Sauteer in een andere pan zeer fijngehakte ui, knoflook en rode paprika. Voeg beiden samen en doe er een kruidenmix bij van zacht paprikapoeder, komijnpoeder, cayennepeper, koriander, marjolein, peper en zout. Voeg er na een paar minuutjes een blik tomatenblokjes en een paar eetlepels tomatenpuree aan toe. Laat even sudderen en doe er dan een blik rode bonen en een blik maïskorrels bij. Meng alles goed en laat het indien mogelijk een tijdje rusten om de smaken te mengen. Dien warm op met gehakte peterselie en warme tortilla’s. Een beetje tabasco en/of chilisaus zorgt voor aanpassing aan het persoonlijke smakenpalet.
Ingrediënten Bereiding
marjolein peper en zout tomatenblokjes uit blik tomatenpuree rode bonen maïskorrels peterselie tortilla’s tabasco chilisaus
de              passie Creatief Koken kookvurige Cuisine Créative Recettes en français Deel je recepten:  Facebookgroep CreatiefKoken
privacy beleid