briami
Schil en snijd de paprika’s in dikke repen. Snijd de courgettes en de aubergine op schijven. Snijd aardappelen in de pel op schijven. Snijd de twee soorten ui in halve maantjes. Pluk de bladpeterselie van de stelen. Snijd gepelde knoflooktenen in schijfjes. Schil en vierendeel de tomaten. Leg de groenten in een ovenschotel van aardewerk, meng met verse oregano en kruid met kaneel, kruidnagel, nootmuskaat, peper en zout. Besprenkel met olijfolie en roer alles goed om. Zet de ovenschotel ongeveer 1 ½ uur in een voorverwarmde oven op 185°C. Roer om het kwartier om zodat de bovenliggende groenten niet uitdrogen. Giet er telkens wat water bij.
Briami

briami

Dien warm op als vegetarische hoofdschotel of als bijgerecht bij vlees, gevogelte of vis. Ideaal als bijgerechtje bij een barbecue of tuinbuffet.
Dien warm op als vegetarische hoofdschotel of als bijgerecht bij vlees, gevogelte of vis. Ideaal als bijgerechtje bij een barbecue of tuinbuffet.
knoflook bladpeterselie verse oregano kaneel kruidnagel nootmuskaat olijfolie peper & zout
Creatief Koken de              passie kookvurige
receptinfo print
rode en gele paprika rode en gele ui courgette aubergine tomaat vastkokende aardappel

briami

Schil en snijd de paprika’s in dikke repen. Snijd de courgettes en de aubergine op schijven. Snijd aardappelen in de pel op schijven. Snijd de twee soorten ui in halve maantjes. Pluk de bladpeterselie van de stelen. Snijd gepelde knoflooktenen in schijfjes. Schil en vierendeel de tomaten. Leg de groenten in een ovenschotel van aardewerk, meng met verse oregano en kruid met kaneel, kruidnagel, nootmuskaat, peper en zout. Besprenkel met olijfolie en roer alles goed om. Zet de ovenschotel ongeveer 1 ½ uur in een voorverwarmde oven op 185°C. Roer om het kwartier om zodat de bovenliggende groenten niet uitdrogen. Giet er telkens wat water bij.
Dien warm op als vegetarische hoofdschotel of als bijgerecht bij vlees, gevogelte of vis. Ideaal als bijgerechtje bij een barbecue of tuinbuffet.
Dien warm op als vegetarische hoofdschotel of als bijgerecht bij vlees, gevogelte of vis. Ideaal als bijgerechtje bij een barbecue of tuinbuffet.
knoflook bladpeterselie verse oregano kaneel kruidnagel nootmuskaat olijfolie peper & zout
INGREDIËNTEN
Hoeveelheden van ingrediënten worden slechts vermeld als het écht nodig is. Zelf de juiste keuzes maken bij de uitvoering van een recept, met jouw passie voor het kookvuur, dat is creatief koken !
BEREIDING INFO @ RECEPT De meeste ingrediënten in dit recept zijn het hele jaar door beschikbaar. Hier wordt van sommige vermeld wanneer ze op hun best zijn.  seizoensgebonden producten: print recept print print print recept recept 01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06 paprika's aubergines  01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06 courgette  01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06 01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06 tomaten - kerstomaten 01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06 verse uien
selectie:
kruimelpad:
meer vegetarische recepten:
de              passie Creatief Koken kookvurige
rode en gele paprika rode en gele ui courgette aubergine tomaat vastkokende aardappel