bramboráky
aardappel-
pannenkoekjes
Was de aardappelen, schil ze en rasp ze fijn.
Zet er de staafmixer in en mix tot pulp. Laat
uitlekken in een bolzeef.
Maak nu een glad pannenkoekendeeg van de
geraspte aardappelen, geplet knoflook, melk,
vloeiende bloem en een losgeklopt ei. Kruid
met marjolein, peper en zout.
De verhouding tussen bloem en aardappelen is
ongeveer 1 op 4. Als het deeg te dun is, voeg
bloem toe en als het integendeel te dik is, een
beetje meer melk.
Verhit de olie in een pan of pannenkoek, schep
het deeg erop en bak de
aardappelpannenkoeken aan beide kanten
goudbruin.
eieren
olijfolie
melk
marjolein
peper en zout
Deze bramboráky of
aardappelpannenkoekjes is een klassiek
bijgerecht in de Tsjechische keuken.
Je bestelt in een restaurant een hoofdgerecht
en veel kans dat de ober de vraagt stelt: wat
wil u erbij hebben, hranolky (frietjes),
bramborové krokety (aardappelkroketten) of
bramboráky?
Meestal dus worden ze geserveerd als
bijgerecht, maar soms ook komen ze op tafel
in een hoofdrol met gebakken en gefrituurde
uien.
Hoeveelheden
van
ingrediënten
worden
slechts
vermeld
als
het
écht
nodig
is.
Zelf
de
juiste
keuzes
maken
bij
de
uitvoering
van
een
recept,
met
jouw
passie
voor
het
kookvuur, dat is
creatief koken
!
bijpassend gerecht:
kruimelpad:
aardappelen
knoflook
vloeiende bloem