Was de aardappelen, schil ze en rasp ze fijn. Zet er de staafmixer in en mix tot pulp. Laat uitlekken in een bolzeef. Maak nu een glad pannenkoekendeeg van de geraspte aardappelen, geplet knoflook, melk, vloeiende bloem en een losgeklopt ei. Kruid met marjolein, peper en zout. De verhouding tussen bloem en aardappelen is ongeveer 1 op 4. Als het deeg te dun is, voeg bloem toe en als het integendeel te dik is, een beetje meer melk. Verhit de olie in een pan of pannenkoek, schep het deeg erop en bak de aardappelpannenkoeken aan beide kanten goudbruin.

bramboráky - aardappelpannenkoekjes

eieren olijfolie melk marjolein peper en zout
Deze bramboráky of aardappelpannenkoekjes is een klassiek bijgerecht in de Tsjechische keuken. Je bestelt in een restaurant een hoofdgerecht en veel kans dat de ober de vraagt stelt: wat wil u erbij hebben, hranolky (frietjes), bramborové krokety (aardappelkroketten) of bramboráky? Meestal dus worden ze geserveerd als bijgerecht, maar soms ook komen ze op tafel in een hoofdrol met gebakken en gefrituurde uien.
Klik hier voor een toepassing: reebiefstuk met schorseneren.
Creatief Koken de              passie kookvurige
receptinfo print
aardappelen knoflook vloeiende bloem

bramboráky

aardappel-

pannenkoekjes

Was de aardappelen, schil ze en rasp ze fijn. Zet er de staafmixer in en mix tot pulp. Laat uitlekken in een bolzeef. Maak nu een glad pannenkoekendeeg van de geraspte aardappelen, geplet knoflook, melk, vloeiende bloem en een losgeklopt ei. Kruid met marjolein, peper en zout. De verhouding tussen bloem en aardappelen is ongeveer 1 op 4. Als het deeg te dun is, voeg bloem toe en als het integendeel te dik is, een beetje meer melk. Verhit de olie in een pan of pannenkoek, schep het deeg erop en bak de aardappelpannenkoeken aan beide kanten goudbruin.
eieren olijfolie melk marjolein peper en zout
Deze bramboráky of aardappelpannenkoekjes is een klassiek bijgerecht in de Tsjechische keuken. Je bestelt in een restaurant een hoofdgerecht en veel kans dat de ober de vraagt stelt: wat wil u erbij hebben, hranolky (frietjes), bramborové krokety (aardappelkroketten) of bramboráky? Meestal dus worden ze geserveerd als bijgerecht, maar soms ook komen ze op tafel in een hoofdrol met gebakken en gefrituurde uien.
INGREDIËNTEN
Hoeveelheden van ingrediënten worden slechts vermeld als het écht nodig is. Zelf de juiste keuzes maken bij de uitvoering van een recept, met jouw passie voor het kookvuur, dat is creatief koken !
BEREIDING INFO @ RECEPT print recept print print print recept recept
bijpassend gerecht:
kruimelpad:
de              passie Creatief Koken kookvurige
aardappelen knoflook vloeiende bloem