Hagelands
suikerbrood
Zeef de bloem met een snuifje zout. Los de
gist op in een beetje lauwe melk. Maak een
kuiltje in de gezeefde bloem en giet er de
gistmelk in. Meng en voeg scheutjes melk toe.
Het resultaat moet een deegbal worden die
niet kleeft. Bedek met een schone vaatdoek en
laat een uurtje rijzen op kamertemperatuur en
tochtvrij.
2dl lauwe melk
1 ei
15 à 20
suikerklontjes
Kneed het deeg een tweede keer. Snijd er een
klein deel af en rol dit uit tot een brede lap.
Kneed de rest van het deeg met grof gebroken
suikerklontjes en maak er een rond brood van.
Wikkel dit in de uitgerolde deeglap en knip een
paar sleuven in de bovenkant. Laat nog 1 uur
rijzen. Zet het dan 40 minuten in de oven op
210°C. Besproei de bovenkant met een beetje
water eens het brood klaar is.
Het Hageland is een streek in Oostelijk
Brabant en een klein deel in het westen van
Limburg. Het is het gebied tussen de
rivieren Dijle, Demer, en Grote Gete.
300g bloem
Snuifje zout
15g verse gist
Hoeveelheden
van
ingrediënten
worden
slechts
vermeld
als
het
écht
nodig
is.
Zelf
de
juiste
keuzes
maken
bij
de
uitvoering
van
een
recept,
met
jouw
passie
voor
het
kookvuur, dat is
creatief koken
!
kruimelpad:
meer recepten van zoete bereidingen: