Hagelands suikerbrood

Hagelands suikerbrood

Zeef de bloem met een snuifje zout. Los de gist op in een beetje lauwe melk. Maak een kuiltje in de gezeefde bloem en giet er de gistmelk in. Meng en voeg scheutjes melk toe. Het resultaat moet een deegbal worden die niet kleeft. Bedek met een schone vaatdoek en laat een uurtje rijzen op kamertemperatuur en tochtvrij.
Het Hageland is een streek in Oostelijk Brabant en een klein deel in het westen van Limburg. Het is het gebied tussen de rivieren Dijle, Demer, en Grote Gete.
de              passie Creatief Koken kookvurige
2dl lauwe melk 1 ei 15 à 20 suikerklontjes
Vlaams-Brabant Waals-Brabant
Kneed het deeg een tweede keer. Snijd er een klein deel af en rol dit uit tot een brede lap. Kneed de rest van het deeg met grof gebroken suikerklontjes en maak er een rond brood van. Wikkel dit in de uitgerolde deeglap en knip een paar sleuven in de bovenkant. Laat nog 1 uur rijzen. Zet het dan 40 minuten in de oven op 210°C. Besproei de bovenkant met een beetje water eens het brood klaar is.
300g bloem Snuifje zout 15g verse gist
print

Hagelands

suikerbrood

Zeef de bloem met een snuifje zout. Los de gist op in een beetje lauwe melk. Maak een kuiltje in de gezeefde bloem en giet er de gistmelk in. Meng en voeg scheutjes melk toe. Het resultaat moet een deegbal worden die niet kleeft. Bedek met een schone vaatdoek en laat een uurtje rijzen op kamertemperatuur en tochtvrij.
2dl lauwe melk 1 ei 15 à 20 suikerklontjes
Kneed het deeg een tweede keer. Snijd er een klein deel af en rol dit uit tot een brede lap. Kneed de rest van het deeg met grof gebroken suikerklontjes en maak er een rond brood van. Wikkel dit in de uitgerolde deeglap en knip een paar sleuven in de bovenkant. Laat nog 1 uur rijzen. Zet het dan 40 minuten in de oven op 210°C. Besproei de bovenkant met een beetje water eens het brood klaar is.
Het Hageland is een streek in Oostelijk Brabant en een klein deel in het westen van Limburg. Het is het gebied tussen de rivieren Dijle, Demer, en Grote Gete.
Hagelands suikerbrood
300g bloem Snuifje zout 15g verse gist
INGREDIËNTEN BEREIDING INFO @ RECEPT
Hoeveelheden van ingrediënten worden slechts vermeld als het écht nodig is. Zelf de juiste keuzes maken bij de uitvoering van een recept, met jouw passie voor het kookvuur, dat is creatief koken !
print recept print print print recept recept
kruimelpad:
meer recepten van zoete bereidingen:
de              passie Creatief Koken kookvurige