Foto: Pixabay

boukettes

Laat de rozijnen weken in de Pékèt of in een ander soort jenever. Verwijder het klokhuis, schil de appels en snijd ze in dunne ronde plakken. Snijd die in vier partjes. Besprenkel met wat citroensap. Meng de ingrediënten voor het beslag: boekweitmeel, zout, eieren, melk en bier. Laat een kwartiertje rusten. Voeg dan de rozijnen en het weekvocht toe. Laat de boter smelten in de koekenpan en leg enkele stukjes appelschijf op de bodem. Bestrooi met cassonade en laat kleuren aan beide kanten. Bedek met een pollepel van het
Deze boekweitpannenkoek met appeltjes en rozijnen is een “crêpe du pays de Herve”, de Hervestreek dus, maar er zit wel géén kaas in dit gerechtje.
Luik
de              passie Creatief Koken kookvurige
2 appels Bruine cassonade 1 glaasje Pékèt (of een andere Belgische jenever) boter Luikse stroop
beslag. Hef de schijfjes op om het deeg eronder te laten lopen. Keer na een paar minuten, als de bovenzijde niet meer blinkt, de pannenkoek voorzichtig, héél voorzichtig om. Doe hetzelfde met de rest van het beslag en serveer met Luikse stroop en een glaasje gekoelde Pékèt.
250 g boekweitmeel 1 mespunt zout 2 eieren 1 dl melk 1 dl blond bier van goede kwaliteit 100 g sultanrozijnen
print

boukettes

Laat de rozijnen weken in de Pékèt of in een ander soort jenever. Verwijder het klokhuis, schil de appels en snijd ze in dunne ronde plakken. Snijd die in vier partjes. Besprenkel met wat citroensap. Meng de ingrediënten voor het beslag: boekweitmeel, zout, eieren, melk en bier. Laat een kwartiertje rusten. Voeg dan de rozijnen en het weekvocht toe. Laat de boter smelten in de koekenpan en leg enkele stukjes appelschijf op de bodem. Bestrooi met cassonade en laat kleuren aan beide kanten. Bedek met een pollepel van het
Foto: Pixabay
2 appels Bruine cassonade 1 glaasje Pékèt (of een andere Belgische jenever) boter Luikse stroop
beslag. Hef de schijfjes op om het deeg eronder te laten lopen. Keer na een paar minuten, als de bovenzijde niet meer blinkt, de pannenkoek voorzichtig, héél voorzichtig om. Doe hetzelfde met de rest van het beslag en serveer met Luikse stroop en een glaasje gekoelde Pékèt.
Deze boekweitpannenkoek met appeltjes en rozijnen is een “crêpe du pays de Herve”, de Hervestreek dus, maar er zit wel géén kaas in dit gerechtje.
250 g boekweitmeel 1 mespunt zout 2 eieren 1 dl melk 1 dl blond bier van goede kwaliteit 100 g sultanrozijnen
INGREDIËNTEN INFO @ RECEPT BEREIDING
Hoeveelheden van ingrediënten worden slechts vermeld als het écht nodig is. Zelf de juiste keuzes maken bij de uitvoering van een recept, met jouw passie voor het kookvuur, dat is creatief koken !
print recept print print print recept recept
kruimelpad
meer recepten van zoete bereidingen:
de              passie Creatief Koken kookvurige