Hasseltse krentenmik

Hasseltse krentenmik

1 kg patisseriebloem 500 g boter 2 eieren 50 g bakkersgist
Zeef de bloem. Los de gist op in het water aangelengd met een scheutje melk. Voeg samen en maak er een deeg van met de zachte boter, eidooiers en een snuifje zout. Kneed er de rozijnen onder. Laat 30 minuten rijzen onder een schone doek op kamertemperatuur en tochtvrij. Kneed opnieuw goed door en laat weer 30 minuten rijzen. Geef de deegbal een ronde broodvorm en bak af in 40 minuten in een voorverwarmde oven op 200°C.
Hasseltse krentenmik heeft, in tegenstelling tot wat de naam suggereert, blijkbaar z’n roots in Alken. De Alkenaren werden soms spottend “vliegeneters” genoemd vanwege de grote hoeveelheid krenten die in dit broodje gaan.
Limburg
de              passie Creatief Koken kookvurige
250 g rozijnen snuifje zout 1 ½ dl water melk kristalsuiker

Hasseltse

krentenmik

1 kg patisseriebloem 500 g boter 2 eieren 50 g bakkersgist
Zeef de bloem. Los de gist op in het water aangelengd met een scheutje melk. Voeg samen en maak er een deeg van met de zachte boter, eidooiers en een snuifje zout. Kneed er de rozijnen onder. Laat 30 minuten rijzen onder een schone doek op kamertemperatuur en tochtvrij. Kneed opnieuw goed door en laat weer 30 minuten rijzen. Geef de deegbal een ronde broodvorm en bak af in 40 minuten in een voorverwarmde oven op 200°C.
250 g rozijnen snuifje zout 1 ½ dl water melk kristalsuiker
Bereiding Ingrediënten
Hasseltse krentenmik heeft, in tegenstelling tot wat de naam suggereert, blijkbaar z’n roots in Alken. De Alkenaren werden soms spottend “vliegeneters” genoemd vanwege de grote hoeveelheid krenten die in dit broodje gaan.
Hasseltse krentenmik
de              passie Creatief Koken kookvurige