Granny-Smithsorbet met Sauternesgelatine
zure appeltjes
275 gr kristalsuiker
1 eiwit
Appelsap: centrifugeer appeltjes tot je 25 cl sap bekomt. De
appeltjes die hier gebruikt zijn, komen uit eigen tuin, maar als
je er koopt, kies dan voor een niet te zoete soort, zoals
Granny-Smith.
Suikersiroop van 275 cc water en 275 gram kristalsuiker.
Warm beide ingrediënten samen zachtjes op tot de suiker
opgelost is. Laat 1 minuut koken. Zet het potje in koud water
en daarna in de frigo tot het volledig afgekoeld is. Klop een
eiwit op tot bijna stijf en pers een half citroentje. Maak nu een
homogeen mengsel van 25 cl sap, 45 cl siroop, citroensap en
eiwit. Giet dit in de ijsmachine en zet die op sorbetstand.
Bewaar het sorbet in de diepvries tot gebruik.
Gelatine: verwarm Monbazillac, Sauternes of een andere
zoete witte wijn. Los er geweekte gelatineblaadjes in op. Giet
de wijn in champagnecoupes tot halfgevuld. Zet de glazen in
de frigo tot de gelatine opgesteven is.
Voor het opdienen: schep mooie bolletjes sorbet en leg er
ééntje in elk glas, op de wijngelei. Werk af met een takje munt.
sap van ½ citroen
Sauternes
gelatineblaadjes
muntblaadjes
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.