boomstammetjes

boomstammetjes

ingrediënten - info rundergehakt eieren paneermeel currypoeder parmezaan
gedroogde peterselie boter olijfolie tijm oregano peper en zout
Meng 500 g gehakt in een kom met een losgeklopt ei, 5 el paneermeel en 100 g parmezaan. Kruid met peper, zout, tijm en oregano. Meng goed en voeg indien nodig nog wat meer paneermeel toe. De mengeling moet stevig genoeg zijn om er rolletjes van te maken. Maak de rolletjes en zet de schaal een half uurtje terug in de koelkast. Tip: leg het vleesmengsel op een velletje bakpapier om een lange gelijkmatig dikke vleesrol te maken, die je dan met een scherp mes verdeelt in ‘stammetjes’. Schep een paar eetlepels gedroogde peterselie in een kommetje. Meng in een ander kommetje paneermeel met een paar eetlepels currypoeder en paprikapoeder. Het mengsel moet een mooie oranje kleur hebben. Druk de beide uiteinden van de rolletjes in de peterselie. Rol ze daarna door het paneermeel.
Creatief Koken de              passie kookvurige
De benaming ‘boomstammetjes’ verwijst uiteraard naar de vorm van de gehaktrolletjes. Die moeten écht mooi rond zijn met strak afgevlakte uiteinden. Het is een klassiek erfgoedgerecht uit de Belgische keuken. Meestal worden ze gemaakt van gemengd en bereid gehakt. Hier wordt gekozen voor zuiver rundergehakt wat een lager vetgehalte heeft.
Bak de rolletjes rondom bruin in een pan met bruisende boter waaraan een scheut olijfolie is toegevoegd. Bak ze verder af in 20 minuten in een voorverwarmde oven op 185°C. Dien op met een aardappelbereiding en groenten naar keuze. Saus hoeft er niet echt bij, maar een toefje mayonaise of wat Belgische pickles is altijd welkom.
kruiding voor het paneren van boomstammetjes boomstammetjes met rauwe witloofsalade en gekookte aardappeltjes

boomstammetjes

Ingrediënten
ingrediënten - info rundergehakt eieren paneermeel currypoeder parmezaan
Bereiding
gedroogde peterselie boter olijfolie tijm oregano peper en zout
Meng 500 g gehakt in een kom met een losgeklopt ei, 5 el paneermeel en 100 g parmezaan. Kruid met peper, zout, tijm en oregano. Meng goed en voeg indien nodig nog wat meer paneermeel toe. De mengeling moet stevig genoeg zijn om er rolletjes van te maken. Maak de rolletjes en zet de schaal een half uurtje terug in de koelkast. Tip: leg het vleesmengsel op een velletje bakpapier om een lange gelijkmatig dikke vleesrol te maken, die je dan met een scherp mes verdeelt in ‘stammetjes’. Schep een paar eetlepels gedroogde peterselie in een kommetje. Meng in een ander kommetje paneermeel met een paar eetlepels currypoeder en paprikapoeder. Het mengsel moet een mooie oranje kleur hebben. Druk de beide uiteinden van de rolletjes in de peterselie. Rol ze daarna door het paneermeel.
 receptfiche receptfiche
De benaming ‘boomstammetjes’ verwijst uiteraard naar de vorm van de gehaktrolletjes. Die moeten écht mooi rond zijn met strak afgevlakte uiteinden. Het is een klassiek erfgoedgerecht uit de Belgische keuken. Meestal worden ze gemaakt van gemengd en bereid gehakt. Hier wordt gekozen voor zuiver rundergehakt wat een lager vetgehalte heeft.
boomstammetjes met rauwe witloofsalade en gekookte aardappeltjes
Bak de rolletjes rondom bruin in een pan met bruisende boter waaraan een scheut olijfolie is toegevoegd. Bak ze verder af in 20 minuten in een voorverwarmde oven op 185°C. Dien op met een aardappelbereiding en groenten naar keuze. Saus hoeft er niet echt bij, maar een toefje mayonaise of wat Belgische pickles is altijd welkom.
privacy beleid de              passie Creatief Koken kookvurige
Cuisine Créative Recettes en français de              passie Creatief Koken kookvurige